Έναρξη παραγωγής για την πρώτη κεντρομήχανη Corvette (vid)

Τα πρώτα αυτοκίνητα βγήκαν από το εργοστάσιο του Κεντάκι και θα φθάσουν στις εκθέσεις της Chevrolet σε ένα μήνα

  • -
  • -

Η πρώτη Corvette παραγωγής με τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο είναι πραγματικότητα. Στις 3 Φεβρουαρίου άρχισε στο εργοστάσιο της Chevrolet στο Κεντάκι των ΗΠΑ η παραγωγή της νέας Stingray, με τις παραδόσεις στους πελάτες να ακολουθούν μέσα στις επόμενες 3-4 εβδομάδες. Η νέα Corvette Stingray υπόσχεται υψηλότερα επίπεδα απόδοσης, πλαισιωμένα από κορυφαία τεχνολογία και πολυτέλεια. Και όλα αυτά με βασική τιμή κάτω από τις 60.000 δολάρια. Η πρώτη πάντως Corvette που βγήκε από το εργοστάσιο, βαμμένη σε μαύρο χρώμα, πουλήθηκε σε δημοπρασία 3 εκατ. δολάρια, με τα χρήματα να πηγαίνουν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Ο νέος 6.2 V8 αποδίδει 502 ατμοσφαιρικούς ίππους και 637 Nm, οι υψηλότερες τιμές για βασική έκδοση Corvette μέχρι σήμερα. Ο LT2 κινητήρας συνδυάζεται με 8άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και ηλεκτρονικά διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, το οποίο κατανέμει τη ροπή ανάμεσα στους δύο πίσω τροχούς. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, η επιτάχυνση 0-96 km/h διαρκεί λιγότερο από 3 sec με το πακέτο Z51 Performance.

Η Chevrolet πέτυχε καλύτερη κατανομή βάρους ανάμεσα στους δύο άξονες, επανασχεδίασε τις αναρτήσεις και τοποθέτησε το κάθισμα του οδηγού πιο κοντά στον εμπρός άξονα. Η εμπρός ανάρτηση ανασηκώνεται κατά 40 mm σε 2,8 sec, για προστασία από «σαμαράκια», λακκούβες και άλλα δύσκολα σημεία.

Στη νέα Corvette δεν έχουν να κάνουν όλα με τις επιδόσεις. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων 12 ιντσών, θερμαινόμενο τιμόνι, καθίσματα οδηγού-συνοδηγού με μνήμες, ηχοσύστημα 10 ηχείων της Bose κ.α. Στην ανοικτή έκδοση το πάνελ της οροφής αφαιρείται και τοποθετείται στο χώρο αποσκευών.


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...