Επίσημο: Νέα Audi RS Q3 και RS Q3 Sportback (video)

“Φορούν” τον πεντακύλινδρο 2.5 TFSI ο οποίος έχει ακόμα περισσότερη ισχύ και ξεχωρίζουν για το άγριο παρουσιαστικό τους

  • -
  • -

Τις σπορ ναυαρχίδες της οικογένειας Q3 παρουσίασε η Audi, αφαιρώντας την κουκούλα στο RS Q3, καθώς και στο ολοκαίνουριο μοντέλο RS Q3 Sporback. Αμφότερα τα SUV, τα οποία «παντρεύουν» το δυναμικό design με τις σπορ επιδόσεις, θα είναι διαθέσιμα για παραγγελία στην Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο του 2019.

Κάτω από το καπό δεσπόζει ο πεντακύλινδρος 2.5 TFSI απόδοσης 400 ίππων και 480 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με τετρακίνηση quattro. O πολυβραβευμένος κινητήρας (σ.σ. International Engine of the Year Award) φέρει αυξημένη ισχύ κατά 17%, ενώ η μέγιστη ροπή του είναι διαθέσιμη από τις 1.950 έως τις 5.850 σ.α.λ. Τα RS Q3 και RS Q3 Sportback χρειάζονται 4,5 δευτερόλεπτα για την διαδικασία των 0-100 km/h, ενώ η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται στα 250 km/h ή προαιρετικά στα 280 km/h.

Η ισχύς του πεντακύλινδρου κινητήρα μεταφέρεται στους τέσσερις τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου S tronic επτά ταχυτήτων και της τετρακίνησης quattro. H ανάρτηση χαμηλώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 10 mm, ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ Dynamic Chassis Control (DCC).

ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ AUDI Q3 SPORTBACK ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα παραμετροποίησης της λειτουργίας quattro, και άλλων συστημάτων όπως της διεύθυνσης, της ανάρτησης, του κιβωτίου Stronic, και του ήχου του κινητήρα, μέσω του Audi drive select. Ακόμη, ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε πέντε ή έξι προγράμματα λειτουργίας: άνεση (comfort), αυτόματη (auto), δυναμική (dynamic), αποδοτικότητα (efficiency) και εξατομίκευση (individual) ή εναλλακτικά στην εξατομίκευση τα δύο νέα προγράμματα RS1 και RS2.

Σχεδιαστικά, οι διπλές απολήξεις RS σε οβάλ σχήμα τονίζουν τον ξεχωριστό ήχο του πεντακύλινδρου μοτέρ, ενώ προαιρετικά προσφέρεται το σύστημα εξάτμισης RS sport με μαύρο φινίρισμα. Το RS Q3 Sportback χαρακτηρίζεται για την έντονη –τύπου coupe- κλίση οροφής η οποία συμβάλλει στη διαμόρφωση του ύψους του στα 1.557 mm, ήτοι 45 mm λιγότερα από το RS Q3.

Ατενίζοντας το προφίλ των μοντέλων, αμφότερα, φορούν τροχούς 20 ιντσών ή τους προαιρετικούς των 21’’, ενώ υπάρχει το ολοκαίνουριο σύστημα πέδησης RS με εξαπίστονες μάυρες δαγκάνες και δίσκους των 375 mm μπροστά και 310 mm πίσω.

Τα υψηλά επιδόσεων SUV είναι στάνταρ εξοπλισμένα με προβολείς LED τόσος το μπροστινό όσο και στο πίσω μέρος. Μπροστά κυριαρχεί η χαρακτηριστική μάσκα Singlerframe δίχως χρώμα στο περίγραμμά της, ενώ κάποιες λεπίδες σε σχήμα μπούμερανγκ στις εισαγωγές αέρα ενισχύουν το δυναμικό λουκ των μοντέλων. Για τα νέα RS Q3 και RS Q3 Sportback, είναι διαθέσιμα οχτώ χρώματα, συμπεριλαμβανομένων των αποκλειστικών για τα RS, Kyalami green και Nardo gray.

Στο εσωτερικό υπάρχει η οθόνης αφής MMΙ, ενώ προαιρετικά διατίθεται το μεγαλύτερο Audi Virtual Cockpit Plus, το οποίο παρέχει πληροφορίες σχετικά με την πίεση των ελαστικών, τη ροπή, την ισχύ, τους χρόνους γύρου πίστας, τις δυνάμεις g καθώς και μετρήσεις επιτάχυνσης.

Στα σπορ καθίσματα με επένδυση σε μαύρο δέρμα/Alcantara κοσμούνται με το λογότυπο RS, ενώ οι ραφές με μοτίβο αντίθεσης είναι στάνταρ μαύρες και προαιρετικά μπλε ή κόκκινες. Τα λογότυπα RS, ακόμη, στολίζουν το τιμόνι, καθώς και τα φωτιζόμενα διακοσμητικά στα μαρσπιέ των εμπρός θυρών. Ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 530 λίτρων, ενώ αν διπλωθούν οι πλάτες του πίσω καθίσματος αυξάνεται στα 1.525 λίτρα (Sportback: 1.400 λίτρα).

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...