Radical Rapture με μοτέρ από… Focus RS

Μπορεί να κυκλοφορήσει νόμιμα και στους δημόσιους δρόμους

  • -
  • -

Ίσως να έχετε ακούσει για τα μοντέλα της Radical, τα οποία έχουν βρεθεί πολλές φορές στις λίστες με τους χαμηλότερους χρόνους στο Nurburgring. H Radical Sportscar αποκάλυψε στο φετινό Goodwood Festival of Speed το νέο Rapture, που αποτελεί τη ναυαρχίδα των σπορ αυτοκινήτων της.

Η "συνταγή" της εταιρείας ξεκίνησε με το να χρησιμοποιήσει μια ελαφριά κατασκευή ως βάση και να τοποθετήσει ένα άκρως αεροδυναμικό αμάξωμα επάνω της. Παράλληλα, το ελαφρύ αμάξωμα εφοδιάστηκε με ένα ισχυρό μοτέρ και συγκεκριμένα η ισχύς του Rapture προέρχεται από τον γνώριμο κινητήρα της Ford, τον 2.3 EcoBoost των 350 ίππων και των 434 Nm ροπής. Ωστόσο, αναβαθμίστηκε με νέο turbo και με νέα εισαγωγή αέρος. Το 4κύλινδρο μοτέρ συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Η ανάρτηση προέρχεται από τους μηχανικούς της φίρμας και μπορεί να λειτουργήσει το ίδιο αποτελεσματικά στην πίστα και στον δημόσιο δρόμο. Η καμπίνα φιλοξενεί δύο επιβάτες, ενώ ο πίνακας οργάνων διαθέτει τις βασικές πληροφορίες. Αξίζει να σημειωθεί, η επένδυση του ταμπλό με αλκαντάρα.  

Η Radical είναι ιδιαίτερα χαρούμενη, μιας και έχει ήδη παραγγελίες από πελάτες της Γερμανίας και της Γαλλίας. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η τιμή του Rapture, αλλά οι παραδόσεις έχουν δρομολογηθεί για τον Αύγουστο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...