McLaren: “SUV αυτοί, GT εμείς!”

Η βρετανική μάρκα γυρίζει την πλάτη της στη μόδα και αρνείται να υιοθετήσει οτιδήποτε θα αλλοιώσει τον χαρακτήρα της

  • -
  • -

Σθεναρή αντίσταση στην επέλαση των SUV προβάλλει η McLaren η οποία φέρεται απρόθυμη να συμβιβαστεί με τη νέα εποχή «ποντάροντας τα ρέστα» της στο επερχόμενο Grand Tourer.

Αναλυτικότερα, όπως τόνισε σε δηλώσεις του o Οικονομικός Διευθυντής της μάρκας, Paul Buddin, στο περιθώριο του Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, η McLaren δεν προτίθεται να «λυγίσει» στον… πυρετό των SUV, καθώς θα αλλοιωθεί η αγωνιστική προσωπικότητά της.

Η τιμή του GT θα ανέρχεται σε 181.000 ευρώ, με τη βρετανική μάρκα να εποφθαλμιεί μέρος του κοινού που «γοητεύεται» από μοντέλα όπως τα Porsche 911, Aston Martin DB11 και Bentley Continental GT. Σύμφωνα, μάλιστα, με τις εκτιμήσεις των διοικούντων της, το προσεχές μοντέλο θα επιφέρει αύξηση των ετήσιων πωλήσεών της κατά 25%.


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ MCLAREN GT ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

«Αυτό είναι ένα αυτοκίνητο που θα ταιριάζει σε όσους αναζητούν την πολυτέλεια, την ευκολία της οδήγησης και την ευρυχωρία», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Paul Buddin.

Όπως υπογραμμίζει, εύστοχα, το Bloomberg, η εξαγγελία της McLaren έρχεται στα μέσα μιας εποχής όπου η συντριπτική πλειονότητα των πολυτελών κατασκευαστών στρέφονται στα SUV: Porsche (Cayenne και Macan), Bentley (Bentayga), Lamborghini (Urus), Rolls-Royce (Cullinan), Aston Martin (DBX), ενώ σύντομα θα εισέλθει στο… χορό και η Ferrari με τη Purosange.

Πάγια πεποίθηση της διοικούσας αρχής είναι η κατασκευή ενός αυτοκινήτου που θα μεταφέρει τους ανθρώπους στη δουλειά τους, χωρίς να αισθάνονται πως συμμετέχουν στο… Le Mans.

Επιπροσθέτως, ορμώμενη από τη δέσμευσή της για λανσάρισμα 18 νέων αυτοκινήτων μέχρι το 2025, η φίρμα προλειαίνει την κατασκευή περισσότερων εκδόσεων της GT, μια πρωτοβουλία που θα συμβάλλει στην επίτευξη του στόχο των 6.000 πωλήσεων ετησίως.

Υψηλά στην ατζέντα της McLaren βρίσκεται και η χάραξη μιας 100% υβριδικής πορείας μέχρι το 2025, ενώ στα άμεσα σχέδια βρίσκεται και η δημιουργία ενός ηλεκτρικού, παρά τους φόβους περί απώθησης του κοινού, λόγω των… αθόρυβων κινητήρων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...