Τρία πρότζεκτ μοντέλα της Ferrari έλαμψαν στο Goodwood (video)

Δείτε την one-off Ferrari P80/C να... καλπάζει

  • -
  • -

Εξίσου εντυπωσιακή και ιστορική ήταν η παρουσία της Ferrari στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood (4-7/7), καθώς πέρα από το ξεσηκωτικό θέαμα που χάρισε στο κοινό, παρουσίασε, για πρώτη φόρα, τρία project αυτοκίνητα σε ένα event. Ο λόγος για τις Ferrari P80/C, SP3JC και Ferrari Monza SP2, οι οποίες μαγνήτισαν τα βλέμματα.

Πίσω από το τιμόνι της πρώτης έκατσε ο Sam Bird, ο οποίος προέβη σε ένα ξεχωριστό θέαμα που καταδεικνύει τις πληθωρικές δυνατότητες του μοντέλου. Αυτό αξιοποιεί ως «καμβά» τα μηχανικά μέρη της αγωνιστικής 488 GT3, όπως και το πλαίσιό της, ως βάση, όχι μόνο για λόγους επιδόσεων, αλλά και για το μεγαλύτερο μεταξόνιο (+50 mm συγκριτικά με την 488 GTΒ).

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ FERRARI P80/C ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


Ντεμπούτο, ακόμη, πραγματοποίησε και το SP3JC το οποίο βασίζεται στο πλαίσιο, καθώς και άλλα στοιχεία της Ferrari F12tdf, με πηγή τροφοδοσίας του ν’ αποτελεί ο δημοφιλής, κατά τις δεκαετίες 1950 και 1960, κινητήρας V12.

Την τριλογία των παρουσιάσεων συμπλήρωσε η Monza SP2, η οποία αποτελεί μέρος της νέας γκάμας “Icona” και αντλεέι έμπνευση από τις εμβληματικές “barchettas” της δεκαετίας του 1950. Οι «μικρές βάρκες», όπως είναι η ακριβής ονομασία τους, διέπρεψαν στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, όχι μόνο από τους επίσημους οδηγούς της Scuderia, αλλά και από μια σειρά “gentlemen” οδηγών που διασταύρωσαν τα ξίφη τους με επαγγελματίες οδηγούς της εποχής.

Πέρα από τα τρία μοντέλα, όσοι έδωσαν το «παρών» στο FoS, έγιναν μάρτυρες των σπουδαίων ικανοτήτων του πρώην οδηγού/δοκιμαστή της Scuderria, Marc Gene, ο οποίος οδήγησε το μονοθέσιο 2010 F1, ενώ μπόρεσαν να θαυμάσουν 7 ακόμη αγωνιστικά της F1, πίσω από το τιμόνι των οποίων είχε καθίσει ο Michael Schumacher.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...