SEAT Minimo: Ο καλύτερος φίλος της πόλης

Το αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο θα μπορεί να αναγνωρίζει την ηλικία του οδηγού και να προσαρμόζει ανάλογα την ταχύτητά του

  • -
  • -

Ένα τεράστιο άλμα στη στρατηγική του αστικού micromobility πραγματοποιεί η Seat στο πλαίσιο του φετινού Mobile World Congress στη Βαρκελώνη. Η ισπανική μάρκα παροουσιάζει το Minimo, ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο πόλης που αναπτύχθηκε ως πλατφόρμα κινητικότητας και ενσαρκώνει το όραμα της εταιρείας για την κινητικότητα του αύριο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Seat, Luca de Meo, το πρωτότυπο μίνι όχημα «ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πόλεων και των παρόχων υπηρεσιών carsharing». Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός συστήματος εναλλαγής μπαταριών, που επιτρέπει την πλήρη φόρτισή του μέσα σε λίγα μόνο λεπτά προσφέροντας 100 χιλιόμετρα αυτονομία. Το εν λόγω καινοτόμο σύστημα σημαίνει ότι το λειτουργικό κόστος του carsharing μειώνεται ουσιαστικά κατά 50%.


Αναφορικά με τις διαστάσεις του, το μήκος του δεν ξεπερνάει τα 2,6μ., ενώ το πλάτος του αγγίζει το 1,2μ., με το Minimo να καταλαμβάνει χώρο 3,1 τετραγωνικών μέτρων έναντι των 7,2 τετραγωνικών μέτρων ενός κανονικού αυτοκινήτου, κάτι που σημαίνει σημαντική μείωση του αστικού οικολογικού αποτυπώματός του. Σκοπός των ιθύνοντων της φίρμας είναι η εξέλιξη του Minimo στον «καλύτερο φίλο της πόλης» και ως εκ τούτου υπάρχει διαρκής συνεργασία με τα δημοτικά συμβούλια, γεγονός που επιτρέπει στην ισπανική φίρμα να αντλεί γνώση σχετικά με τις συγκεκριμένες ανάγκες τους.

Επαναστατική για το μέλλον της αυτοκίνησης κρίνεται και η ικανότητα του αυτοκινήτου να αναγνωρίζει αν ο οδηγός είναι ηλικίας 16 ή 18 ετών προσαρμόζοντας ανάλογα, καθ’ αυτόν τον τρόπο, την ταχύτητά σε 45 ή 90 km/h. Επιπροσθέτως, προσφέρονται υψηλά επίπεδα συνδεσιμότητας χάρη στην απρόσκοπτη συνεργασία της Seat και της Android Auto.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...