To GOCAR στη CES 2019: Το αγωνιστικό Nissan Leaf Nismo RC (vid)

Από κοντά είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό

  • -
  • -
Η Nissan παρουσίασε στη φετινή CES την αγωνιστική πλευρά του Leaf με την ονομασία Nismo RC και ο συνεργάτης του GOCAR, Φανούρης Δρακάκης, απαθανατίζει το νέο ηλεκτρικό μοντέλο. 
Το Nissan Leaf Nismo RC είχε αποκαλυφθεί αρχικά στο Τόκιο, ενώ αργότερα έκανε την εμφάνισή του στη Διεθνή Πίστα Αγώνων Fuji. Φιλοξενώντας διπλό ηλεκτρικό κινητήρα, τετρακίνηση και αντανακλώντας επιθετικότητα, το νέο LEAF NISMO RC συνδυάζει τη διασκέδαση με τις μηδενικές εκπομπές ρύπων και μετατρέπεται σε έναν εκ των σημαιοφόρων της ιαπωνικής φίρμας στον αγώνα της υλοποίησης του οράματος “Nissan Intelligent Mobility”.
Η ηλεκτροκίνηση στο ζενίθ της, τώρα και με τετρακίνηση

Η δυναμική του LEAF NISMO RC έγκειται στους δύο ηλεκτροκινητήρες με συνδυαστική απόδοση 326 ίππων και 640 Nm στιγμιαίας ροπής. Αυτό συνεπάγεται υπερδιπλάσια μέγιστη ισχύ και ροπή, συγκριτικά με το προηγούμενο LEAF NISMO RC, που παρουσιάστηκε το 2011. Επιπρόσθετα, η τεχνολογία του συστήματος κίνησης που πηγάζει από το νέο Nissan Leaf περιλαμβάνει μιας μεγάλης χωρητικότητας μπαταρία ιόντων λιθίου και μετατροπείς.



Αναφορικά με το σύστημα τετρακίνησης, αυτό προσφέρει στο αγωνιστικό μοντέλο εξαιρετική ακρίβεια στις στροφές. Αυτό διότι η ισχύς μεταδίδεται ξεχωριστά σε κάθε άξονα, εφοδιάζοντας στιγμιαία με ροπή τον τροχό που έχει μεγαλύτερη πρόσφυση, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να ελίσσεται γρήγορα και αποτελεσματικά μέσα στην πίστα. Σε σχέση με τον πρόγονό του, η κατανομή βάρους έχει βελτιστοποιηθεί με την θέση της μπαταρίας στο κέντρο, όπως και με τους ηλεκτρικούς κινητήρες και τους μετατροπείς που είναι ιδανικά τοποθετημένοι, πάνω στους εμπρός και πίσω τροχούς.

Το νέο LEAF NISMO RC διαθέτει σωρεία εξαρτημάτων χαμηλού βάρους και ένα μονοκόκ από ανθρακονήματα, τα οποία διατηρούν το συνολικό βάρος του μόλις στα 1.220 κιλά. Αυτή η αναλογία ισχύος και βάρους απογειώνει τις επιδόσεις του, μιας και χρειάζεται μόλις 3,4 δευτερόλεπτα μέχρι να πιάσει τα 100 km μετά από στάση.
Design που εκπέμπει επιθετικότητα

Το εξωτερικό του ολοκαίνουριου Nissan LEAF NISMO RC ναι μεν είναι εμφανώς εμπνευσμένο από τον πρόγονό του, κανείς δεν μπορεί, ωστόσο, να αγνοήσει την επιθετικότερη όψη του, η οποία ενισχύεται περαιτέρω από τη μάσκα V-motion και το «ατελείωτο» καπό. Εξαιρετικές εντυπώσεις, παράλληλα, αφήνει και το «πάντρεμα» χρωμάτων, με το ασημί και το μαύρο να προσδίδουν μια φιουτουριστική πινελιά.
Τέλος, το αμάξωμα τριών σημείων του αυτοκινήτου, περιλαμβάνει αποσπώμενα μπροστινά και πίσω τμήματα, σταθερά παράθυρα, προβολείς LED εμπρός και πίσω, καθώς  και ρυθμιζόμενη αεροτομή, επιτυγχάνοντας ιδανική άντωση στο δρόμο.
Αναφορικά με τις διαστάσεις, το νέο Nissan LEAF NISMO RC είναι ελαφρώς μακρύτερο από το προηγούμενο, έχοντας μήκος 4,546 μέτρα, με το μεταξόνιο να ανέρχεται στα 2,75 μέτρα. Το Nissan LEAF NISMO RC είναι φαρδύ και χαμηλό στο έδαφος, με το ύψος του από την οροφή στο δρόμο να φτάνει μόλις τα 1.212 χιλιοστά, δηλαδή 300 χιλιοστά χαμηλότερο από το Nissan LEAF παραγωγής.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...