Με κινητήρες από 90 έως 150 PS το νέο Skoda (vid)

Το Scala είναι το νέο μικρομεσαίο hatchback της μάρκας

  • -
  • -

Διατηρώντας ακόμη το καμουφλάζ που δεν μας επιτρέπει να δούμε τις γραμμές του, το Scala κάνει τις τελευταίες δοκιμές εξέλιξης πριν την επίσημη παρουσίασή του. Το νέο compact οικογενειακό θα αντικαταστήσει το Rapid στη γκάμα της Skoda, με τα στελέχη της μάρκας να έχουν υψηλές προσδοκίες για την εμπορική του πορεία. Το λανσάρισμά του στην Ευρώπη προγραμματίζεται για το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Το Scala (σημαίνει πολύ απλά σκάλα) βασίζεται μεν στην μικρή πλατφόρμα MQB A0 του Ομίλου Volkswagen, όμως οι εξωτερικές του διαστάσεις και οι εσωτερικοί του χώρου παραπέμπουν σε ένα κλασσικό μικρομεσαίο μοντέλο. Το μήκος του φθάνει τα 4,36 μέτρα, το πλάτος το 1,79 και το ύψος το 1,47 μ. Το μακρύ μεταξόνιο των 2,65 μέτρων υπόσχεται πλούσιους χώρους για τους εμπρός και τους πίσω επιβάτες (παραπλήσιους με αυτούς της Octavia). Tο πορτμπαγκάζ χωρητικότητας 467 lt. είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην κατηγορία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ SKODA KODIAQ SCOUT 4x4

Η γκάμα των κινητήρων του περιλαμβάνει γνωστά σύνολα TSI και TDI, όλα προδιαγραφών Euro 6d-TEMP. Στη βάση είναι ο 1.0 TSI με 95 PS και 5τάχυτο μηχανικό, ενώ ο ισχυρότερος τρικύλινδρος με τους 115 ίππους μπορεί να συνδυαστεί είτε με 6άρι μηχανικό είτε μα αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG, 7 σχέσεων. Στην κορυφή των βενζινοκινητήρων είναι ο 1.5 TSI με 150 ίππους (επίσης με μηχανικό ή DSG). Μέσα στο 2019 θα εμφανιστεί και έκδοση φυσικού αερίου με τον 1.0 G-TEC 90 ίππων (μόνο με 6άρι μηχανικό). Για όσους προτιμούν diesel, το Scala είναι διαθέσιμο με τον 1.6 TDI 115 PS (με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο).

Προαιρετικά, το Skoda Scala μπορεί να παραγγελθεί με σπορ πλαίσιο (Sport Chassis Preset), το οποίο έχει δύο ρυθμίσεις (Normal και Sport) και χαμηλώνει το αμάξωμα κατά 15 mm.

Η λίστα με τον εξοπλισμό ασφαλείας περιλαμβάνει έως 9 αερόσακους και συστήματα όπως το Crew Protect Assist (κλείνει τα παράθυρα και σφίγγει τις ζώνες αν επίκειται σύγκρουση), το Multi-Collision Brake (σταματά το αυτοκίνητο μετά από ατύχημα, ώστε να αποφευχθεί καραμπόλα), Emergency Call (ειδοποιεί αυτόματα τις αρχές σε περίπτωση ατυχήματος) κ.α.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...