Η νέα BMW X4 επί ελληνικού εδάφους

Γνωρίσαμε από κοντά το νέο σπορ coupe SUV της γερμανικής φίρμας, ενώ παράλληλα ενημερωθήκαμε για τα νέα προωθητικά πακέτα για όλη την οικογένεια Χ

  • -
  • -
Πρώτη φορά είδαμε τη νέα BMW X4 στο Σαλόνι της Γενεύης, αλλά την Παρασκευή 21/9 την είδαμε και από κοντά, την «επεξεργαστήκαμε» και μάθαμε αρκετά για το νέο σπορ coupe SUV της BMW, όπως είναι οι τιμές και τα μηχανολογικά σύνολα που θα διατίθενται στη χώρα μας.

Η νέα BMW X4 ταιριάζει σε δραστήριους και «αθλητικούς» τύπους, οι οποίοι θέλουν τον… χώρο τους μέσα στην καμπίνα, ενώ παράλληλα αναζητούν την απαράμιλλη οδηγική συμπεριφορά, όπως μας ανέφερε ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της BMW Group Hellas, Κωνσταντίνος Διαμαντής. Το νέο σπορ «GT» ξεχωρίζει από τα νέα εμπρός εξαγωνικά φώτα, που θα υιοθετήσει η BMW και στα μελλοντικά της μοντέλα, καθώς και από τα μεγαλύτερα «νεφρά» στη μάσκα του γερμανικού μοντέλου. Μεγαλύτερες αισθητικές αλλαγές έχουμε όμως στο πίσω μέρος, όπου τα φωτιστικά σώματα είναι πιο στενά και άκρως πιο ελκυστικά, θυμίζοντας ολίγον τη νέα BMW 8 Σειρά. Εκτός από ομορφότερη, η νέα Χ4 έχει ελαφρύνει παρόλο που οι διαστάσεις της έχουν αυξηθεί. Πιο συγκεκριμένα, το μήκος έφτασε τα 4.752 mm (+81 mm), το πλάτος τα 1.918 mm (+37 mm) και το ύψος μειώθηκε κατά 3 mm σε σχέση με τον προκάτοχό του, ενώ το μεταξόνιο αυξήθηκε κατά 54 mm (2.864 mm). Το συνολικό βάρος μειώθηκε κατά 50 κιλά, όπως και ο αεροδυναμικός συντελεστής που είναι πλέον 0,30 Cd (- 10%).
Το εσωτερικό έχει επανασχεδιαστεί, ωστόσο έχει κρατήσει τον ίδιο οδηγοκεντρικό χαρακτήρα, την ελαφριά κλίση του κόκπιτ προς τον οδηγό και φυσικά τα υψηλής ποιότητας υλικά, που εναρμονίζονται με τον καλύτερο τρόπο στον premium και ταυτόχρονα σπορ χαρακτήρα του μοντέλου. Οι επιβάτες μπορούν να καθίσουν άνετα στις θέσεις τους, χωρίς να βάζει ιδιαίτερους φραγμούς η κεκλιμένη οροφή στο πίσω τμήμα. Ιδιαίτερο βάρος έδωσαν και στον χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών, που σύμφωνα με την εταιρεία έχουν «αέρα» επιπλέον 27 mm. Ο χώρος αποσκευών έφτασε τα 525 λίτρα και με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων η τιμή αυτή αγγίζει τα 1.430 λτ. 
Η BMW προσφέρει τη νέα Χ4 σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις: xLine, M Sport και M Sport X, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις το Sports Activity Coupe φέρει το σύστημα τετρακίνησης της φίρμας και το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων Steptronic στάνταρ. Υπάρχουν 3 βενζινοκινητήρες και 4 πετρελαιοκινητήρες. Η βασική έκδοση της Χ4 είναι η xDrive 20i με τον 2λιτρο κινητήρα απόδοσης 184 ίππων και τιμή εκκίνησης τα 63.150 ευρώ. Στην πλευρά των diesel, ο 2λιτρος πετρελαιοκινητήρας αποδίδει 190 ίππους και 290 Nm ροπής με τιμή τα 66.030 ευρώ, καθώς αποτελεί την καλύτερη επιλογή για την ελληνική αγορά. Στην κορυφή της σειράς βρίσκεται η Μ40i με τον 3λιτρο turbo κινητήρα των 360 ίππων και με 0-100 km/h σε 4,8 sec. Η τιμή της τελευταίας φτάνει τα 97.170 ευρώ.
Στο πλαίσιο της παρουσίασης, η BMW ανακοίνωσε και ειδικές προσφορές για όλα τα μοντέλα Χ. Συγκεκριμένα όμως για τη Χ4, το όφελος για το νέο μοντέλο μπορεί να φτάσει έως και 13.000 ευρώ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...