Η νέα BMW X4

Μεγαλύτερη, ελαφρύτερη και ελκυστικότερη

  • -
  • -

Ουσιαστικά, η BMW είναι αυτή που εφηύρε την κατηγορία των SUV με χαρακτηριστικά ενός coupe το 2007 με την Χ6. Περίπου 7 χρόνια αργότερα όμως παρουσίασε ένα μικρότερο σπορ SUV, την Χ4, η οποία διαδέχεται σήμερα τη νέα της γενιά.

Η νέα BMW X4 θα κάνει ντεμπούτο στο επερχόμενο Σαλόνι της Γενεύης τον επόμενο μήνα, ενώ ξεχωρίζει από τις αυξημένες της διαστάσεις (4.752 mm μήκος, 1.918 mm πλάτος και 2.864 mm μεταξόνιο) και τις τεχνολογίες με τις οποίες εξοπλίζεται. Παράλληλα, το συνολικό της βάρος μειώθηκε κατά 50 κιλά και οι μηχανικοί της εταιρείας κατάφεραν να κρατήσουν την καλύτερη αναλογία βάρους 50/50, όπως ακριβώς και της νέας BMW X3.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ BMW X3

Οι ειδικοί πρόσθεσαν την τεχνολογία LED στα εμπρός, πίσω και προβολής ομίχλης φώτα, καθώς και ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα. Με τις δυναμικές γραμμές και το μικρότερο ύψος (κατά 2,5 cm), ο συντελεστής οπισθέλκουσας αεροδυναμικής αντίστασης είναι μόλις 0,30 Cd.

Το ταμπλό έχει επανασχεδιαστεί. H θέση οδήγησης έχει ψηλώσει και τα όργανα έχουν χαμηλώσει με σκοπό την καλύτερη ορατότητα στον δρόμο. Όπως είναι φυσικό, οι μεγαλύτερες διαστάσεις μεταφράζονται ως καλύτεροι χώροι στο εσωτερικό και η πανοραμική ηλιοροφή χαρίζει ακόμα πιο ευχάριστη διαμονή στην καμπίνα του coupe SUV. Στην κονσόλα συναντάμε μια 10,25 ιντσών οθόνη αφής και το νέο προαιρετικό head-up display που είναι μεγαλύτερο και πιο ευανάγνωστο σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Επίσης, διαθέτει όλα τα σημαντικότερα συστήματα ευκολίας και ασφαλείας όπως είναι το active cruise control, lane keeping assist, cross traffic warning και άλλα.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΤΕ 3 TABLETS ΤΗΣ SAMSUNG, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ!

Η νέα Χ4 θα προσφέρεται στην παγκόσμια αγορά με 3 βενζινοκινητήρες και 4 πετρελαιοκινητήρες με αποδόσεις από 184 έως και 360 ίππους. Στην κορυφή της σειράς θα βρίσκεται η Μ40i με τον 3λιτρο turbo κινητήρα των 360 ίππων και με 0-100 km/h σε 4,8 sec. Η entry-level έκδοση είναι η xDrive20i με τον 2λιτρο κινητήρα των 184 ίππων και τα 290 Nm ροπής. Όλα τα μηχανολογικά σύνολα συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης. Επίσης, η γερμανική εταιρεία προσφέρει αρκετά εξοπλιστικά πακέτα όπως είναι τα xLine, M Sport X, M Sport σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος θέλει να κάνει τη δική του Χ4 να... ξεχωρίζει.

Μέχρι σήμερα, η BMW X4 έχει πουλήσει πάνω από 200.000 μονάδες παγκοσμίως, ενώ η νέα Χ4 αναμένεται να φτάσει στις αντιπροσωπείες πριν το καλοκαίρι.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...