Αυτή είναι η νέα A-Class Sedan (vid)

Η μικρή Mercedes-Benz έχει μήκος 4,55 μέτρα και θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το 2019

  • -
  • -

Από το Μεξικό θα αρχίσει στα τέλη του 2018 η παραγωγή της A-Class Sedan, του compact τετράθυρου μοντέλου της Mercedes-Benz. Θα ακολουθήσει τo 2019 το εργοστάσιο του Rastatt στη Γερμανία, από το οποίο θα βγουν τα αυτοκίνητα για την ευρωπαϊκή αγορά. Το μικρομεσαίο sedan έχει μήκος 4,55 μέτρα, μεταξόνιο 2,73 μέτρα και χώρο αποσκευών 420 lt. Όλα δείχνουν ότι δεν θα αντικαταστήσει την CLA, η οποία θα συνεχίσει να παράγεται.

Σχεδιαστικά, η A-Class Sedan δεν κρύβει τη συγγένειά της με το hatch μοντέλο. Όπως ανακοίνωσε η γερμανική μάρκα, δόθηκε μεγάλη έμφαση στην αεροδυναμική του σχεδίαση, κάτι που αποτυπώνεται και στο χαμηλότερο συντελεστή οπισθέλκουσας στον κόσμο για αυτοκίνητο παραγωγής (Cd 0,22). Η Mercedes-Benz υποστηρίζει ότι ο «αέρας» πάνω από τα κεφάλια των πίσω επιβατών είναι κορυφαίος στην κατηγορία.

Κατά το λανσάρισμα του αυτοκινήτου, δύο θα είναι οι διαθέσιμοι κινητήρες. Αφενός ο 1.4 turbo βενζίνης με 163 ίππους για την Α 200 και αφετέρου ο 1.5 diesel 116 ίππων για την A 180d. Και οι δύο συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, 7G-DCT.

Στάνταρ στον εξοπλισμό της A-Class Sedan είναι το σύστημα πολυμέσων MBUX, με τις δίδυμες οθόνες (στη βασική έκδοση διαμέτρου 7 ιντσών και στην κορυφαία 10,25’’), καθώς και μία σειρά από συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως η αυτόνομη πέδηση Active Brake Assist και η ειδοποίηση ακούσιας αλλαγής λωρίδας Active Lane Keeping Assist.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...