Fiat 500 Spiaggina

Εμπνευσμένο από το ειδικό 500ράκι του 1958

  • -
  • -

Όποιος δεν γνωρίζει το πλούσιο παρελθόν του Fiat 500, θα πρέπει να σας αναφέρουμε ότι το 1958 η ιταλική φίρμα παρουσίασε μια ειδική έκδοση του λιλιπούτειου μοντέλου με την ονομασία Fiat 500 Jolly.  Τώρα, 60 χρόνια μετά η εταιρεία αποτίει φόρο τιμής σε αυτό το μοντέλο, κατασκευάζοντας ένα νέο αυτοκίνητο και δίνοντας την ονομασία Spiaggina. Το εν λόγω 500ράκι αποτελεί ¨καρπός¨ των εταιρειών Garage Italia και Pininfarina, επιλέγοντας να “διώξουν” τη δεύτερη σειρά  καθισμάτων όπως ακριβώς είχαν κάνει και στο γνήσιο μοντέλο.

Η διχρωμία του αμαξώματος (γαλάζιο-άσπρο) συνδυάζεται και με το εσωτερικό, το οποίο είναι αδιάβροχο. Απόλυτα λογικό, μιας και δεν υπάρχει οροφή, ενώ το παρμπρίζ έχει “κοπεί” στη μέση. Ακόμα, η μπάρα στο κέντρο του αμαξώματος μπορεί να θυμίζει speedster μοντέλο, ωστόσο προέρχεται από σκάφος, όπου τοποθετούνται τα φώτα πορείας και προτεραιότητας. Την ίδια φιλοσοφία ακολουθεί και ο χώρος αποσκευών, που μιμείται το κατάστρωμα ενός πολυτελούς σκάφους.

Το Fiat 500 Spiaggina είναι ένα μοναδικό πρωτότυπο, ωστόσο η Fiat θα κατασκευάσει μια ειδική έκδοση του 500, όπως ακριβώς τη γνωρίζουμε, σε ευρύτερη παραγωγή, με στόχο τον εορτασμό των 60 χρόνων της ιστορικής version.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...