Το πολυτελές γαλλικό station wagon (vid)

To Peugeot 508 στην πιο πρακτική εκδοχή του

  • -
  • -

Λίγους μήνες μετά το λανσάρισμα του 508 sedan, η Peugeot παρουσιάζει και την station εκδοχή του premium οικογενειακού της. Το 508 SW θα κατασκευάζεται στη Γαλλία και θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη τον Ιανουάριο του 2019. Βασίζεται σχεδιαστικά και μηχανικά στο sedan αμάξωμα, από το οποίο είναι μόλις 3 cm μακρύτερο (στα 4,78 μέτρα) και σχεδόν το ίδιο χαμηλό (1,42 μ) παρά τις ράγες οροφής.

Η αεροδυναμική του σχεδίαση τονίζει το δυναμικό χαρακτήρα του μοντέλου, κάτι που μέχρι πρόσφατα δεν συμβάδιζε με ένα station wagon αυτοκίνητο. Οι πόρτες χωρίς πλαίσιο είναι κάτι που δε συναντάμε συχνά στην κατηγορία, όπως και το εντυπωσιακό – τελευταίας γενιάς – i-Cockpit με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Το 508 SW δεν αμελεί βέβαια και τον πρακτικό του χαρακτήρα, με πορτμπαγκάζ 530 lt. που όταν αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα μεταμορφώνεται σε έναν τεράστιο και επίπεδο χώρο φόρτωσης (1.780 lt).

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ PEUGEOT 5008, TO ΕΠΤΑΘΕΣΙΟ SUV ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΜΑΡΚΑΣ

Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει τον 1.6 PureTech με 180 και 225 ίππους και τους 1.5 και 2.0 diesel BlueHDi, ισχύος 130, 160 και 180 ίππων. Όλοι πληρούν ήδη τις προδιαγραφές Euro6.d, ενώ οι PureTech σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων σβήνουν αυτόματα στη λειτουργία ECO, αρκεί ο οδηγός να μην πατάει το γκάζι σε ταχύτητες από 25 έως 130 km/h. Το δεύτερο εξάμηνο του 2019 θα προστεθεί plug-in υβριδική έκδοση, με ηλεκτρική αυτονομία 50 km.

Ο εξοπλισμός του μεσαίου station της Peugeot είναι υπερπλήρης, περιλαμβάνοντας από σύστημα νυχτερινής όρασης (με εμβέλεια 200 μέτρων) και Adaptive Cruise Control μέχρι Lane Keeping Assist, Active Safety Brake και Full Park Assist.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...