Πόσο θα κάνει στην Ελλάδα το νέο Audi A6;

Το υπερπολυτελές sedan θα έρθει στη χώρα μας μέσα στο καλοκαίρι

  • -
  • -

Στη Γενεύη, όπου έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Μάρτιο, το νέο A6 εντυπωσίασε με την τεχνολογία που ενσωματώνει. Η Audi δημιούργησε ένα executive sedan το οποίο θέτει τα στάνταρ στις κατηγορίες της άνεσης, της πολυτέλειας και των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού. H Kosmocar Audi ανακοίνωσε ότι το νέο Α6 θα αφιχθεί στην Ελλάδα εντός του καλοκαιριού, σε τιμές που θα αρχίζουν από περίπου τα 63.000 ευρώ, με κινητήρα diesel.

Όλοι οι κινητήρες του μήκους 4,94 μέτρων sedan ενσωματώνουν την mild hybrid τεχνολογία της Audi (με ηλεκτρικό κύκλωμα 48V, μπαταρία ιόντων λιθίου και μίζα-εναλλάκτη (BAS), η οποία περιορίζει την κατανάλωση και τους ρύπους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ VIDEO ΤΟΥ ΝΕΟΥ AUDI A6

Το σύστημα επανακτά ενέργεια κατά το φρενάρισμα, ενώ το όφελος σε ρεαλιστικές συνθήκες εκτιμάται γύρω στα 0,7 lt. καυσίμου ανά 100 km. Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει τον 3.0 TFSI με 340 ίππους και τον 3.0 TDI με 286 PS. Και οι δύο συνδυάζονται με την τετρακίνηση quattro.

Το νέο Α6 προορίζεται και για στόλους οχημάτων σε εταιρείες, καθώς μπορούν να αποθηκευτούν οι προτιμήσεις στα συστήματα του αυτοκινήτου μέχρι και για 7 διαφορετικούς οδηγούς! Το προαιρετικό σύστημα πολυμέσων MMI navigation συνδυάζεται με οθόνη 10,1 ιντσών στο ταμπλό, ενώ μία ακόμη (8,6 ιντσών) είναι τοποθετημένη χαμηλότερα στην κεντρική κονσόλα για το χειρισμό του κλιματισμού και άλλων λειτουργιών. Το MMI navigation περιλαμβάνει επίσης τον ψηφιακό πίνακα οργάνων Audi virtual cockpit, με διαγώνιο 12,3’’.

Προαιρετικά, το Audi Α6 μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς καν να απαιτείται η παρουσία κλειδιού. Το κλείδωμα, το ξεκλείδωμα των θυρών, ακόμη και η εκκίνηση του κινητήρα γίνονται μέσω Android smartphone. Ο ιδιοκτήτης μπορεί να μεταβιβάσει τα δεδομένα αυτά σε έως 5 κινητά τηλέφωνα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...