Το νέο Peugeot 508 με το μοτέρ του 308 GTi

Με 270 ίππους κάτω από το καπό

  • -
  • -

Η αποκάλυψη του νέου Peugeot 508 άφησε πολλά… σαγόνια ανοιχτά, λόγω της εντυπωσιακής σχεδιαστικής του γαλλικού sedan. Η Peugeot όμως σκέφτεται να λανσάρει και μια πιο εκρηκτική έκδοση της δεύτερης γενιάς του 508, η οποία θα ξεπερνάει τα 225 PS της GT version.

Το μεσαίο μοντέλο είναι πιθανό να αποκτήσει τον υπερτροφοδοτούμενο 1.6 κινητήρα του σημερινού 308 GTi κάτω από το καπό του, που αποδίδει 270 ίππους. Αν μάλιστα συμβεί κάτι τέτοιο, το γαλλικό αυτοκίνητο θα βρεθεί «αντιμέτωπο» με το νέο Volkswagen Arteon των 280 ίππων (με τον 2λιτρο TSI). Εκτός όμως από το λογότυπο GTi που θα στολίζει το νέο 508, θα υπάρχουν σίγουρα και περισσότερες στιλιστικές πινελιές που θα υποδεικνύουν τον δυνατό χαρακτήρα του μοντέλου.

Αν όλα κυλίσουν όπως έχουν προγραμματιστεί, τότε το ισχυρότερο 508 θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του το επόμενο έτος, ενώ δεν αποκλείεται να το δούμε και με υβριδικό σύνολο.

Το κορυφαίο 508 θα κάνει ντεμπούτο στο Σαλόνι του Παρισιού στις 2 Οκτωβρίου και παράλληλα θα υπάρχει το νέο Peugeot 208 και η station wagon εκδοχή του 508.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...