Νέο VW Touareg Hybrid

Υβριδικό χωρίς παραχωρήσεις

  • -
  • -

Η σημαντικότερη είδηση για το νέο Touareg αφορά την υβριδική του έκδοση η οποία μπορεί να λειτουργήσει για απόσταση 50 km αποκλειστικά ως ηλεκτροκίνητη. Συνδυάζεται με τον V6 TSI και σε περίπτωση που υπάρχουν ανάγκες δύναμης, ο ηλεκτροκινητήρας μαζί με τον TSI αποδίδουν 380 ίππους και 580 Nm ροπής.

Ο κινητήρας αυτός με το υβριδικό σύστημα παράλληλου τύπου, ακολουθεί την φιλοσοφία του downsizing και ουσιαστικά αντικαθιστά τους παραδοσιακούς V8 στις Αμερικανικές και Ευρωπαϊκές αγορές από οικονομικούς κινητήρες που έχουν κατανάλωση τετρακύλινδρων. Του λόγου το αληθές, η κατανάλωση σε συνθήκες κίνησης μικτού κύκλου ανέρχεται στα 8,2 lt/100 km και οι εκπομπές CO2 είναι μόλις 192g/km.

O υπερτροφοδοτούμενος V6 έχει απόδοση 333 ίππους και χρησιμοποιεί για τη μετάδοσης της κίνησης αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων με μετατροπέα ροπής. Στο κέλυφος του κιβωτίου εκτός από το κεντρικό διαφορικό περιλαμβάνεται συμπλέκτης ενεργοποίησης της υβριδικής διάταξης. Το συνολικό βάρος του υβριδικού συστήματος είναι μόλις 55 κιλά και έχει ιδιαίτερα συμπαγείς διαστάσεις.

Η ηλεκτρική ενέργεια των 1,7 kWh συσσωρεύεται σε μπαταρίες Νικελίου Υδριδίου Μετάλλου που λειτουργούν σε τάση 288 Volt και ζυγίζουν βάρος 79 κιλών.

Το υβριδικό σύστημα επιτρέπει την αμιγή ηλεκτροκίνηση για απόσταση περίπου 50 km όπου ο βενζινοκινητήρας σβήνει και αποσυμπλέκεται ώστε να ελαττωθούν όλες οι μη απαραίτητες τριβές από τα κινούμενα μηχανικά μέρη.

Κατά το φρενάρισμα ο ηλεκτροκινητήρας μπορεί και λειτουργεί ως γεννήτρια ώστε φορτίζει τις μπαταρίες, ενώ το σύστημα Stop-Start εξοικονομεί ενέργεια κυρίως στην κίνηση εντός πόλης με κυκλοφοριακό φόρτο.

Η όλη λειτουργία του υβριδικού συστήματος απεικονίζεται σε οθόνη στο ταμπλό όπου φαίνεται real time η ροή της ενέργειας που χρησιμοποιείται για την κίνηση του Touareg.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...