Το ηλεκτρικό SUV της Hyundai (vid)

To Kona Electric κάνει πρεμιέρα στο διαδίκτυο πριν την έκθεση της Γενεύης

  • -
  • -

Προλαβαίνοντας τον ανταγωνισμό, η Hyundai παρουσίασε το Kona Electric, ένα αυτοκίνητο που «παντρεύει» δύο κατηγορίες με παρόν και μέλλον: αυτή των SUV και αυτή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το μήκους 4,18 μέτρων μηδενικών ρύπων όχημα θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις ηλεκτρικού μοτέρ/μπαταριών, με τις πωλήσεις να αρχίζουν το καλοκαίρι του 2018.

Δίπλα λοιπόν στην γκάμα του Ioniq (με υβριδική, plug-in υβριδική και ηλεκτρική εκδοχή), το Hyundai φέρνει ένα 100% ηλεκτρικό SUV, το οποίο προσφέρει δυνατότητες κίνησης μακριά από την άσφαλτο, χωρίς να επιβαρύνει με ρύπους το περιβάλλον.

ΠΗΡΕΣ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΤΕΥΧΗ ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE; ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 3 SAMSUNG TABLETS

Η μικρής αυτονομίας έκδοση του Kona Electric εφοδιάζεται με μπαταρίες πολυμερών λιθίου χωρητικότητας 39,2 kWh που συνδυάζονται με ηλεκτροκινητήρα 135 ίππων και 395 Nm ροπής. Η αυτονομία σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο WLTP εκτιμάται στα 300 km.

Με τις μπαταρίες των 64 kWh (και ηλεκτρικό μοτέρ 204 ίππων) το Kona Electric μπορεί να διανύσει έως 470 km με μία φόρτιση. Η συγκεκριμένη έκδοση δεν ικανοποιεί μόνο με την αυτονομία του αλλά και με τις επιδόσεις (0-100 km/h σε 7,6 sec).

Ως ένα σύγχρονο ηλεκτρικό SUV, το Kona Electric δεν θα μπορούσε να υστερεί στους τομείς της συνδεσιμότητας και των συστημάτων ασφάλειας. Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνεται infotainment που υποστηρίζει Apple CarPlay και Android Auto, ασύρματη φόρτιση κινητού, αυτόνομη πέδηση με ανίχνευση πεζού, ειδοποίηση για παρουσία οχήματος στο τυφλό σημείο των καθρεπτών, διατήρηση στη λωρίδα κυκλοφορίας, ανίχνευση κόπωσης οδηγού κ.α.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...