Νέο Santa Fe: Με θέσεις για 7 και κινητήρες έως 197 PS

Το μεγάλο SUV της Hyundai εφοδιάζεται με πληθώρα ηλεκτρονικών συστημάτων

  • -
  • -

Μετρώντας περισσότερες από 1,5 εκατ. πωλήσεις SUV στην Ευρώπη, η Hyundai έχει χτίσει μία στενή σχέση με το κοινό στη Γηραιά Ήπειρο. Το Santa Fe τέταρτης γενιάς θα «πατήσει» στα κεκτημένα και θα διεκδικήσει ένα σημαντικό μερίδιο, έχοντας ως ατού την όμορφη σχεδίαση, το πολυτελές εσωτερικό με έως 7 θέσεις, τους ισχυρούς κινητήρες και τον πλούσιο εξοπλισμό.

ΠΗΡΕΣ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΤΕΥΧΗ ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE; ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 3 SAMSUNG TABLETS

Η Hyundai έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, με το πακέτο τεχνολογιών που ονομάζεται SmartSense. Σε αυτό περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το Rear Occupant Alert (ενημερώνει τον οδηγό όταν εξέρχεται του οχήματος για την παρουσία των  παιδιών στα πίσω καθίσματα) και το Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (όχι μόνο ειδοποιεί τον οδηγό αλλά και φρενάρει το Santa Fe όταν αυτό εξέρχεται με όπισθεν από χώρους στάθμευσης και υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης με διερχόμενο όχημα).

Το προαιρετικό σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με την μεγάλη οθόνη των 8 ιντσών υποστηρίζει τα πρωτόκολλα Apple CarPlay και Android Auto, ενώ προσφέρει και υπηρεσίες πληροφόρησης σε πραγματικό χρόνο. Διαγώνιο 8 ιντσών έχει και η οθόνη του head up display, που προβάλει όλες τις πληροφορίες στο παρμπρίζ.

Το νέο Santa Fe προσφέρεται με δύο κινητήρες πετρελαίου και έναν βενζίνης, που πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6C. Ο 2λιτρος diesel αποδίδει σε δύο εκδόσεις ισχύος 150 και 182 ίππους (με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και νέο αυτόματο 8 σχέσεων). Ο 2.2 CRDi με 197 PS συνδυάζεται με το 8άρι αυτόματο. Στην άλλη πλευρά, ο 2.4 βενζινοκινητήρας έχει ισχύ 185 ίππους. Το σύστημα τετρακίνησης του νέου Santa Fe ονομάζεται HTRAC και ρυθμίζει αυτόματα την κατανομή της ροπής και την πέδηση σε κάθε τροχό ανάλογα με την πρόσφυσή του και την ταχύτητα του οχήματος.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...