Θέλεις ένα supercar παντός εδάφους; Έρχεται η AMG G-Class με 585 ίππους! (vid)

Η Mercedes-AMG G 63 συνδυάζει δύο κόσμους που δείχνουν τόσο διαφορετικοί

  • -
  • -

Λίγες εβδομάδες μετά την παρουσίαση της νέας G-Class, η Mercedes-Benz αποκαλύπτει την κορυφαία έκδοση από πλευράς επιδόσεων, με τη σφραγίδα της Mercedes-AMG. Η G 63 συνοδεύεται από επιδόσεις αντίστοιχες ενός sports car, χωρίς να κάνει την παραμικρή υποχώρηση στην ελευθερία κίνησης σε κάθε τερέν. Με 4λιτρο V8 ισχύος 585 ίππων, αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων, τετρακίνηση με τρία μπλοκέ διαφορικά και απόσταση από το έδαφος στα 24 cm, η G 63 μπορεί να κάνει τα πάντα, εκνευριστικά εύκολα.

ΠΗΡΕΣ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΤΕΥΧΗ ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE; ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 3 SAMSUNG TABLETS

Πατώντας σε τεράστιους τροχούς 22 ιντσών, η Mercedes-AMG G 63 επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε μόλις 4,5 sec και φθάνει σε τελική ταχύτητα τα 220 km/h (ή 240 km/h με το πακέτο AMG Driver’s). Όλα αυτά χάρη στο γνωστό 4.0 V8 με το διπλό turbo, ο οποίος αποδίδει 585 ίππους και 850 Nm ροπής (διαθέσιμη από τις 2.500 έως τις 3.500 rpm). Χάρη στην τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων (σε συνθήκες χαμηλού φορτίου), η γερμανική εταιρεία ανακοινώνει μεικτή κατανάλωση 13,2 lt/100 km και εκπομπές CO2 στα 299 g/km (αν και ελάχιστους θα απασχολήσουν αυτά τα στοιχεία).

Η στάνταρ τετρακίνηση AMG Performance 4MATIC στέλνει υπό φυσιολογικές συνθήκες το 60% της διαθέσιμης ροπής στον πίσω άξονα (50/50 στο προηγούμενο μοντέλο). Για κίνηση σε απαιτητικό τερέν και ταχύτητες έως 40 km/h υπάρχει η λειτουργία LOW RANGE. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανεξάρτητα τα τρία μπλοκέ διαφορικά εν κινήσει: αρχικά το κεντρικό, στη συνέχεια το πίσω και τέλος το εμπρός. Σχετικές ενδείξεις στον πίνακα οργάνων ενημερώνουν τον οδηγό ποιο ή ποια μπλοκέ διαφορικά είναι ενεργοποιημένα.

Πέρα από τις ρυθμίσεις για την κίνηση εκτός δρόμου (άμμος, λάσπη, πέτρες), προγράμματα υπάρχουν για τα αμορτισέρ (Comfort, Sport, Sport+) και την υποβοήθηση στο τιμόνι (Comfort ή Sport).

Οι παραγγελίες της νέας G 63 θα αρχίσουν την άνοιξη και οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν εντός του καλοκαιριού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...