H υβριδική Panamera Sport Turismo με τους 680 ίππους

Η Porsche παρουσιάζει ένα... station wagon που καλπάζει έως τα 310 km/h

  • -
  • -

Ένα εξάμηνο μετά την πρεμιέρα της Panamera Sport Turismo στην έκθεση της Γενεύης, ήρθε να προστεθεί η κορυφαία έκδοση Turbo S E-Hybrid, στην οποία «συμμαχούν» ο 4λιτρος V8 με ηλεκτρικό μοτέρ. Ως αποτέλεσμα, η συνδυαστική ισχύς φθάνει τους 680 ίππους και η ροπή τα 850 Nm.

Το πρακτικό αμάξωμα της Panamera, το οποίο η Porsche δεν αποκαλεί ως ένα... ταπεινό station wagon αλλά Sport Turismo, έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 4+1 επιβατών (ο μεσαίος πίσω θα αναγκαστεί να κάνει πολλές υποχωρήσεις στον τομέα της άνεσης). Το οικογενειακό supercar χρειάζεται μόλις 3,4 sec για να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h και αγγίζει σε τελική ταχύτητα τα 310 km/h. Σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κύκλο μετρήσεων (NEDC) καταναλώνει μόλις 3 λίτρα καυσίμου ανά 100 km, ενώ μπορεί να διανύσει απόσταση έως 49 km με αποκλειστική χρήση ηλεκτρικής ενέργειας (χωρίς να εκπέμπει ρύπους), σε ταχύτητες έως 140 km/h.

Η Porsche χρησιμοποιεί την τεχνολογία από το hypercar 918 Spyder στην Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo. Η μέγιστη ροπή των 850 Nm από τον V8 biturbo των 550 ίππων και τον ηλεκτροκινητήρα των 136 ίππων εμφανίζεται μόλις στις 1.400 rpm. Η κορυφαία Sport Turismo εφοδιάζεται με το αυτόματο κιβώτιο PDK 8 σχέσεων και την τετρακίνηση PTM. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου έχουν χωρητικότητα 14,1 kWh και ο χρόνος φόρτισής τους κυμαίνεται από 2,4 έως 6 ώρες, ανάλογα με το φορτιστή και τη σύνδεση.

Στον εξοπλισμό της Turbo S E-Hybrid Sport Turismo περιλαμβάνονται όλα τα τεχνολογικά... καλούδια της Porsche, όπως το ψηφιακό κόκπιτ, το σύστημα InnoDrive με ρυθμιζόμενο cruise control και τετραδιεύθυνση, τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα Porsche Active Aerodynamics (η γωνία της αεροτομής αλλάζει πάνω από τα 170 km/h) και πολλά άλλα. Όσο για την τιμή της, στη Γερμανία καθορίζεται στα 188.600 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...