Νέο Renault Megane RS (video)

Με 1.8 turbo κινητήρα και 280 ίππους

  • -
  • -

Τέλος οι εικασίες! Η Renault αποκάλυψε επίσημα το νέο Megane RS στην Έκθεση της Φρανκφούρτης. Το γαλλικό hothatch μοντέλο εφοδιάζεται με τον 4κύλινδρο 1.800άρη turbo κινητήρα της Alpine A110, ο οποίος -στην προκειμένη περίπτωση- αποδίδει 280 ίππους και 390 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων είτε με 6άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (EDC) με paddles, που προέρχεται από το αγωνιστικό τμήμα της εταιρείας. Επίσης, διαθέτει το σύστημα Multi-Change Down, που επιτρέπει το ακαριαίο κατέβασμα των σχέσεων κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος. Ακόμα, υπάρχει το γνωστό Launch Control για εξαιρετικές επιταχύνσεις.

Το νέο Renault Megane RS διατίθεται στις εκδόσεις Sport και Cup. Επιπλέον, εξοπλίζονται με το σύστημα τετραδιεύθυνσης, άλλο ένα στοιχείο δανεισμένο από το αγωνιστικό τμήμα της φίρμας, καθώς και με μπλόκε διαφορικό της Torsen (μόνο για το Cup).

Οι διαστάσεις του νέου μοντέλου έχουν ελαφρώς αυξηθεί, λόγω κυρίως των φαρδύτερων φτερών και των νέων προφυλακτήρων. Στο πίσω μέρος συναντάμε έναν διάχυτη, που είναι εμπνευσμένος από τα αγωνιστικά μονοθέσια της Formula 1. Στο πλάι υπάρχουν διακριτικοί αεραγωγοί και οι θόλοι γεμίζουν από τους 18 ή 19 ιντσών τροχούς.

Στο εσωτερικό υπάρχουν τα σπορ καθίσματα με ξεχωριστά προσκέφαλα και η γκρι απόχρωση με τις κόκκινες ραφές δημιουργούν μια έντονη αγωνιστική αντίθεση. Η οθόνη RS Monitor είναι η δίοδος επικοινωνίας του οδηγού με το αυτοκίνητο. Από εκεί μπορεί ο χρήστης να επιλέξει την οδηγική λειτουργία που επιθυμεί (Comfort, Normal, Sport, Race και Perso), ενώ παράλληλα να ψυχαγωγηθεί και να ενημερωθεί μέσω του R-Link 2.

Φυσικά, όλα τα εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας και άνεσης της εταιρείας βρίσκονται και στην ισχυρότερη έκδοση του Megane, όπως μεταξύ άλλων είναι το Lane Depature Warning, το Safe Distance Warning, το Traffic Sign Recognition, Easy Park Assist, Adaptive Cruise Control και άλλα.

Μια πιο ισχυρή έκδοση πρόκειται να λανσαριστεί στα τέλη του 2018 με την ιπποδύναμη να φτάνει τα 300 PS και η ροπή τα 400 Nm.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...