Η νέα Alpine: Με κίνηση πίσω και 252 ίππους (vid)

Η γαλλική berlinette επιστρέφει στους δρόμους και υπόσχεται μοναδικές συγκινήσεις για τους οδηγούς της

  • -
  • -

Στο εργοστάσιο της Διέππης, την ιστορική έδρα της Alpine, θα αρχίσει μέσα στους επόμενους μήνες η παραγωγή της Α110. Το πισωκίνητο sports coupe παρουσιάστηκε επίσημα στη Γενεύη, συγκεντρώνοντας τα βλέμματα των δημοσιογράφων και τα φλας των φωτογραφικών μηχανών. Δυστυχώς η Ελλάδα δεν βρίσκεται μέσα στη λίστα των ευρωπαϊκών χωρών που θα υποδεχτούν τη νέα berlinette πριν τα τέλη του 2017.

Χάρη στις μικρές της διαστάσεις (μήκος 4,18 m – πλάτος 1,8 m – ύψος 1,25 m) και την εκτεταμένη χρήση αλουμινίου, το βάρος της A110 παραμένει στα χαμηλά επίπεσα των 1.080 kg (χωρίς τον προαιρετικό εξοπλισμό). Η κατανομή είναι 44% στον εμπρός και 56% στον πίσω άξονα, ενώ ιδιαίτερα έμφαση δόθηκε στην επίτευξη χαμηλού κέντρου βάρους.

Οι πληροφορίες που ήθελαν κινητήρας της Α110 να είναι ένας κεντρικά τοποθετημένος τετρακύλινδρος 1.8, επιβεβαιώθηκαν. Εξελίχθηκε από μηχανικούς της Alpine μαζί με συναδέλφους τους από τη Renault Sport, αποδίδει 252 ίππους, 320 Nm ροπής και είναι ικανός για επίτευξη επιτάχυνσης 0-100 km/h σε μόλις 4,5 sec (η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h). Συνεργάζεται με 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπέκτη DCT, ο οποίος στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς.

Η Alpine A110 έχει τρία προγράμματα οδήγησης (Normal, Sport, Track), τα οποία επεμβαίνουν σε κινητήρα, κιβώτιο, σύστημα διεύθυνσης, ESP και τον ήχο από την εξάτμιση. Ανάλογα διαμορφώνεται και ο πίνακας οργάνων. Στον αεροδυναμικό τομέα, τοποθετήθηκε επίπεδο πάτωμα και πίσω διαχύτης, συνδυασμός που επιτυγχάνει – σύμφωνα με τον κατασκευαστή – μεγάλη κάθετη δύναμη και σταθερότητα σε κάθε ταχύτητα, έτσι ώστε να μην χρειάζεται η τοποθέτηση πίσω πτέρυγας (που θα επηρέαζε τη σιλουέτα του αυτοκινήτου).

Τα φρένα προέρχονται από την Brembo, οι τροχοί ελαφρού κράματος 18 ιντσών από την Otto Fuchs, τα μπάκετ καθίσματα από τη Sabelt. Στην έκθεση της Γενεύης παρουσιάστηκε η περιορισμένης παραγωγής A110 Première Edition (58.500 ευρώ στη Γαλλία), από την οποία θα κατασκευαστούν 1.955 αυτοκίνητα, αριθμός που συμβολίζει το έτος ίδρυσης της Alpine. Έχουν προπωληθεί όλα τα αριστεροτίμονα αυτοκίνητα, ενώ λίγα δεξιοτίμονα για τη Μ. Βρετανία παραμένουν αδιάθετα. To 2018 θα ακολουθήσει η παραγωγή διαφόρων επιπέδων εξοπλισμού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...