Επίσημα 650 άλογα για το SUV της Lamborghini

Η Urus θα γίνει πραγματικότητα και θα κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου έτους

  • -
  • -

Ο CEO της Lamborghini, Stefano Domenicali δήλωσε στο Automotive News Europe ότι το επερχόμενο SUV της ιταλικής φίρμας θα εφοδιάζεται με twin-turbo V8 κινητήρα απόδοσης 650 ίππων.

Η Lamborghini αναφέρει ότι η Urus θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα διαθέτει υπερτροφοδότη και θα σκαρφαλώσει μέχρι την κορυφή των SUV υπερυψηλών επιδόσεων. Με 50 ίππους παραπάνω και μικρότερο βάρος σε σχέση με την Bentley Bentayga, η Urus έχει πολύ σημαντικά «εφόδια» για να ρίξει από το θρόνο του το βρετανικό SUV.

H Urus θα κατασκευάζεται στο ίδιο εργοστάσιο της ιταλικής εταιρείας, Sant’Agata στην Μπολόνια μαζί με την Aventador και τη Huracan, ενώ γίνονται σημαντικές προσπάθειες να διπλασιαστεί ο χώρος εργασίας για να φιλοξενηθεί ακόμα μία γραμμή παραγωγής. Το εν λόγω εργοστάσιο παράγει σχεδόν 3.457 Aventador και Huracan κάθε χρόνο (σύμφωνα με τα περσινά στοιχεία) και αναφορές κάνουν λόγο για την παραγωγή της Urus που θα είναι περίπου 1.000 αντίτυπα ετησίως.

Να θυμίσουμε ότι το αυτοκίνητο ελευθέρου χρόνου από τη Lamborghini παρουσιάστηκε πριν από περίπου πέντε χρόνια ως πρωτότυπο, ενώ ένα χρόνο αργότερα ανακοινώθηκε ότι θα περάσει στην παραγωγή. Το πιθανότερο σενάριο είναι να παρουσιαστεί στην επερχόμενη Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και οι παραδόσεις αναμένονται για τις αρχές του επόμενου έτους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...