Με twin-turbo κινητήρα το SUV της Lamborghini

Οι Ιταλοί κατεβαίνουν από τους V12 σε έναν «ταπεινό» V8 με δυο τούρμπο για το νέο τους SUV

  • -
  • -

Η Lamborghini Urus δεν θα χρησιμοποιεί έναν από τους μεγάλους V12 και V10 κινητήρες που μας έχει συνηθίσει η ιταλική φίρμα να εφοδιάζει τα μοντέλα της, αλλά έναν «μικρό» 4λιτρο V8 twin-turbo. Η πληροφορία έρχεται μέσα από την εταιρεία, η οποία σχεδιάζει να βγάλει το μεγάλο SUV μέσα στο 2018.

Η επιλογή ενός μικρότερου κινητήρα με τούρμπο έγινε με γνώμονα την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων. Παράλληλα, θα διαθέτει και πιο πλούσια ροπή, από τις χαμηλές στροφές, κάτι που θα είναι αρκετά χρήσιμο εκτός δρόμου, όπως δηλώνουν οι μηχανικοί, έστω και αν αυτό το αυτοκίνητο δύσκολα θα βγει από την άσφαλτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού Autocar, αυτός ο κινητήρας θα είναι νέος και σχεδιασμένος για την Urus, προκειμένου να ταιριάζει απόλυτα με το αυτοκίνητο, να προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις και να την καθιστά ξεχωριστή από τον ανταγωνισμό. Επιπλέον, θα υπάρξει και υβριδική plug-in έκδοση, αλλά και μια Superveloce υψηλών επιδόσεων, για αυτούς που θέλουν ακόμα περισσότερα από το τετρακίνητο SUV της Lamborghini.

Η συναρμολόγηση του μοντέλου, το οποίο αναμένεται να μοιάζει με το πρωτότυπο που παρουσίασε η Lamborghini, θα γίνεται σε ένα νέο εργοστάσιο δίπλα στη βάση της εταιρείας στη Santa Agata. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τιμή της Lamborghini Urus θα είναι κοντά σε αυτή της Aventador και ενδεικτικά πάνω από 300.000 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...