Επιτέλους η νέα Bentley Bentayga (VIDEO)

Το πολυτελές SUV μοντέλο της φίρμας παρουσιάστηκε ως μοντέλο παραγωγής

  • -
  • -

Bentley αποκάλυψε επιτέλους το πολυσυζητημένο Bentayga, το οποίο βρίσκεται στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Αρχικά είχε παρουσιαστεί ως πρωτότυπο με την ονομασία EXP 9 F και δεν είχε εισπράξει ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια, ωστόσο η βρετανική φίρμα προχώρησε στην παρουσίαση του μοντέλου παραγωγής. Το εν λόγω αυτοκίνητο χαρακτηρίζεται ως το πιο γρήγορο, το πιο ισχυρό και το πιο πολυτελές SUV στον κόσμο.

Σχεδιαστικά, όπως αναφέραμε και παραπάνω, κράτησε αρκετά στοιχεία από το πρωτότυπο μοντέλο, ενώ διαθέτει και χαρακτηριστικά από τα Continental GT και Flying Spur. Επίσης, στο μπροστινό τμήμα ξεχωρίζουν τα στρογγυλά φανάρια με φώτα ημέρας τύπου LED, εξοπλίζεται με αλουμινένιες ράγιες οροφής και πατάει επάνω σε 20 (έως 22) ιντσών ζάντες αλουμινίου. Το αμάξωμα του είναι από αλουμίνιο μειώνοντας –σύμφωνα με την εταιρεία- κατά 236 κιλά το συνολικό βάρος σε σχέση με την παραδοσιακή ατσάλινη κατασκευή.

Αν περάσουμε στο εσωτερικό, εκεί κρατάει το κλασικό στιλ της φίρμας και το γνώριμο «διαχωρισμό» του δεξιού από το αριστερό τμήμα, κάτι που κάνει το πολυτελές SUV μοντέλο να είναι άνετο μόνο για 4 επιβάτες. Όταν λέμε όμως άνετο, το εννοούμε με κάθε σημασία της λέξης, αφού τα καθίσματα μπορούν να ζεστάνουν, να δροσίσουν και να… χαλαρώσουν  κάνοντας μασάζ στους επιβάτες. Στον στάνταρ εξοπλισμό είναι η πανοραμική γυάλινη οροφή και στην κεντρική κονσόλα υπάρχει μία οθόνη αφής 8 ιντσών, ενώ στο «διαχωριστικό» των πίσω επιβατών διαθέτει ποτηροθήκες, χώρο αποθήκευσης, καθώς και USB θύρες. Αν κάποιος θέλει το κάτι… παραπάνω τεχνολογικά, υπάρχουν πακέτα στον προαιρετικό εξοπλισμό τα οποία περιλαμβάνουν δυνατότερο ηχοσύστημα και τελευταίας τεχνολογίας ταμπλέτες 10,2 ιντσών.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας W12 twin-turbo 6.0 κινητήρας απόδοσης 608 ίππων και 900 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και τετρακίνηση. Το πολυτελές SUV φτάνει τα 100 km/h από στάση σε 4 sec, ενώ φτάνει τα 301 km/h.  Παρά τα εντυπωσιακά νούμερα, η εταιρεία ανακοινώνει  12,8 lt / 100 km και οι εκπομπές ρύπων 292 g/km CO2.

Τέλος, όσοι... αδημονείτε, το νέο Bentley Bentayga θα παραδίδεται από τις αρχές του 2016, ωστόσο δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το πόσο θα κοστολογείται.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...