Η νέα γενιά Renault Clio με Hybrid-Assist

Με ελαφρύτερη πλατφόρμα και αιχμηρή σχεδίαση

  • -
  • -

H Renault χάραξε μια νέα σχεδιαστική πορεία με το τελευταίας γενιάς Clio (μαζί με το τελευταίο facelift), ενώ η επόμενη γενιά θα φέρει καινοτόμο design, χωρίς όμως να χάσει την ταυτότητά του. Η 5η γενιά του supermini αναμένεται να φέρει στοιχεία από το εντυπωσιακό Trezor. Λογικό να στηριχτούν στο συγκεκριμένο πρωτότυπο, αφού κέρδισε και τον τίτλο του ομορφότερου concept του 2016.

Το μελλοντική φιλοσοφία της γαλλικής φίρμας εικάζεται να πατάει επάνω σε απλές γραμμές, χωρίς όμως να υπάρχουν στρογγυλεμένες επιφάνειες. Τα φώτα θα κρατήσουν τα LED σχήματος C, ενώ τα πίσω φώτα θα ενώνονται πάνω από την 5η πόρτα, όπως έχουμε δει και στο νέο Megane. Στο εσωτερικό θα έχουμε καλύτερης ποιότητας υλικά, βελτιωμένη εργονομία και προηγμένη τεχνολογία. Δεν αποκλείεται στην κεντρική κονσόλα να δεσπόζει η μεγάλη κάθετη οθόνη αφής.

Ένα μεγάλο βήμα στη μηχανολογική γκάμα του επερχόμενου Clio θα είναι η νέα ελαφρύτερη πλατφόρμα, που για πρώτη φορά θα δούμε και οι diesel κινητήρες με σύστημα Hybrid-Assist. Το τελευταίο, το συναντήσαμε στο τελευταίας γενιάς Scenic με τον 1.5 dCi 110 ίππων.

Το πιθανότερο είναι να δούμε τη νέα γενιά του Renault Clio στο Σαλόνι του Παρισιού 2018.

Πηγή: Renaultnews

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...