Με τον κινητήρα της Alpine το νέο Megane RS;

Το καυτό hatch της Renault αναμένεται να παρουσιαστεί το Σεπτέμβριο στη Φρανκφούρτη

  • -
  • -

Η έκθεση της Γενεύης πέρασε χωρίς να αποκαλυφθεί η έκδοση Renault Sport του Megane 4ης γενιάς. Κίνηση δικαιολογημένη, αν αναλογιστούμε ότι στην ελβετική πόλη έγινε η πρεμιέρα της νέας Alpine και η Renault δεν θέλησαν να την επισκιάσουν με ένα ακόμη καυτό μοντέλο. Η αποκάλυψη του Megane RS προγραμματίζεται για το φθινόπωρο στη Φρανκφούρτη, ακριβώς δύο χρόνια μετά την πρεμιέρα της νέας γενιάς του Megane.

Όμως φαίνεται ότι η σύνδεση με την Alpine A110 έχει και συνέχεια, καθώς σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό Auto Moto το Megane RS θα δανείζεται και τον κινητήρα. Στην περίπτωση βέβαια του hot hatch της Renault ο 1.8 turbo θα είναι τοποθετημένος μπροστά και αναμένεται να αποδίδει αρκετά πάνω από τους 252 ίππους της Α110, με δεδομένο ότι το απερχόμενο Megane RS Trophy-R φθάνει σε ισχύ τα 275 PS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ALPINE A110

Παραμένει άγνωστο αν εκτός από το σύστημα μετάδοσης διπλού συμπλέκτη DCT θα δούμε και μηχανικό κιβώτιο. Η κίνηση θα περνά σε όλους τους τροχούς, ενώ η διαδικασία επιτάχυνσης 0-100 km/h θα ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 6 sec.

Όσο για την εμφάνιση του νέου Megane RS, η ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα του Auto Moto μας δίνει μία πρώτη γεύση.

[Πηγή: Auto Moto]

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...