Από άλλο πλανήτη η McLaren 720S

Η δεύτερη γενιά της McLaren Super Series στα καλύτερά της κάνει πρεμιέρα στη Γενεύη

  • -
  • -

Η σχεδίαση της νέας McLaren 720S πέρασε μέσα από την αεροδυναμική σήραγγα, υπηρετώντας πρώτα από όλα αυτόν τον τομέα και δείχνοντας ξεκάθαρα στο σπορ DNA του νέου μοντέλου της Super Series. Το σασί είναι φτιαγμένο από ανθρακονήματα και αποτελεί τη βασική δομή κατασκευής αυτής της ελαφριάς δημιουργίας με βάτος μόλις 1.283 κιλά.

Παρά τον εστιασμένο σπορ χαρακτήρα της με την extreme εξωτερική εμφάνιση η 720S διαθέτει ένα ευρύχωρο για τα δεδομένα της κατηγορίας εσωτερικό, το οποίο δεν αγνοεί την πολυτέλεια και την άνεση, κάνοντας χρήση υλικών υψηλής ποιότητας, από δέρμα και αλουμίνιο.

Η νέα McLaren 720S είναι το πιο συμμετοχικό σε επίπεδο οδήγησης αυτοκίνητο της βρετανικής φίρμας, όπως μας υπογραμμίζει η ίδια, με μεγάλη προσοχή στην αεροδυναμική και τη νέα γενιά του ενεργού πλαισίου (Proactive Chassis Control II), το οποίο προσδίδει ακόμα πιο σπορ χαρακτήρα στο αυτοκίνητο.

Κάτω από το καπό και πίσω από την πλάτη του οδηγού βρίσκεται ο νέος twin-turbo V8 κινητήρας με χωρητικότητα 4,0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 720 ίππους και 770 Nm ροπής και προσφέρει εξαιρετικό συντελεστή βάρος / ισχύ, ο οποίος περιορίζεται κάτω από το 1,8 κιλά. Έτσι, η νέα McLaren 720S Super Series εκτοξεύεται από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/h σε μόλις 2,9 sec, και φτάνει στα 200 km/h σε 7,8 sec, έχοντας μέγιστη ταχύτητα 341 km/h.

Ανάλογα εντυπωσιακή είναι η τιμή του φρεναρίσματος σύμφωνα με τον κατασκευαστή, με την 720S να χρειάζεται μόλις 117 m και σε χρόνο 4,6 sec για να ακινητοποιηθεί από τα 200 km/h, χάρη στα μεγάλα κεραμικά δισκόφρενα 390 mm εμπρός και 380 mm πίσω. Η νέα McLaren 720S Super Series πατά σε τροχούς 19 και 20 ιντσών με ελαστικά 245/35 και 305/30 αντίστοιχα για τον εμπρός και πίσω άξονα.

Η μετάδοση της κίνησης περνάει στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη με επτά σχέσεις, που δίνει έμφαση στην ταχύτητα των αλλαγών. Η τιμή της νέας McLaren 720S super Series στη βρετανική αγορά θα ξεκινά από £208,600, με την ατελείωτη λίστα των έξτρα να εκτινάσσει αρκετά την τιμή της.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...