Opel Ampera-e με αυτονομία 500 χιλιομέτρων

Παγκόσμια πρεμιέρα στο Παρίσι για το ηλεκτρικό Opel

  • -
  • -

Με 500 χιλιόμετρα αυτονομία το Ampera-e ξεπερνάει τα όρια που θέτει η ηλεκτρική κίνηση ως προς την αυτονομία, κάνοντας το ηλεκτρικό Opel ένα αυτοκίνητο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε καθημερινή βάση για μετακινήσεις που δεν θα περιορίζονται απλώς στο αστικό περιβάλλον. Η Παγκόσμια πρεμιέρα του ηλεκτρικού Opel Ampera-e θα γίνει στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Η τιμή αυτή προέκυψε από τις μετρήσεις που έγιναν σύμφωνα με το Νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο Οδήγησης NEDC (New European Driving Cycle). Πιο συγκεκριμένα το νέο Opel Ampera-e ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα αυτονομίας με χρήση αποκλειστικά ηλεκτρικής ενέργειας. Για να έχετε μια τάξη μεγέθους από την αυτονομία των ηλεκτρικών μοντέλων, το Renault Zoe που ακολουθεί στην κατάταξη έχει 400, το BMW i3 έχει 300 χιλιόμετρα, ενώ ακόμα πιο πίσω είναι το Nissan Leaf με 250 χιλιόμετρα και το Volkswagen e-Golf 190 χιλιόμετρα.

Με μήκος 4,17 m και χώρο αποσκευών που φτάνει τα 381 λίτρα, το Opel Ampera-e είναι ένα χρηστικό αυτοκίνητο, ικανό να καλύψει τις ανάγκες ακόμα και μιας οικογένειας. Αυτό έγινε χάρη στην τοποθέτηση των μπαταριών που βρίσκονται κάτω από το πάτωμα του αυτοκινήτου, όπως μπορείτε να δείτε και στη σχετική φωτογραφία του θέματος.

Οι δέκα μονάδες μπαταριών αποδίδουν 204 ίππους και 360 Nm ροπής άμεσα με το πάτημα του γκαζιού, επιτρέποντας στο Ampera-e να επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 50 km/h σε μόλις 3,2 sec. Η μέγιστη ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 150 km/h. Επιπλέον και όσον αφορά τη συνδεσιμότητα το Ampera-e εφοδιάζεται με το τελευταίας γενιάς infotainment IntelliLink και το Opel OnStar που του επιτρέπει να γίνει ένα ισχυρό Wi-Fi Spot για μέχρι επτά συσκευές, ενώ συνεργάζεται με Android Auto και Apple CarPlay.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...