Νέα Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC Coupe

Με 3λιτρο V6 biturbo 367 ίππων και 520 Nm ροπής

  • -
  • -

Μετά την επίσημη παρουσίαση της νέας GLC Coupe στα μέσα του καλοκαιριού, επιβεβαίωσε ότι θα ακολουθήσουν και ισχυρότερες εκδόσεις που θα φέρουν το λογότυπο AMG. Η νέα Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC Coupe εφοδιάζεται με τον V6 κινητήρα 3 λίτρων 367 ίππων και 520 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων 9G-TRONIC. Το κιβώτιο είναι ρυθμισμένο με αρκετά πιο κοντές σχέσεις για καλύτερες επιδόσεις και η κατανομή της ροπής φτάνει το 31:69 (εμπρός-πίσω). Το 0-100 km/h έρχεται σε 4,9 sec και η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h, τιμές που εντελώς συμπτωματικά ταιριάζουν με τη BMW X4 M40i των 360 ίππων. Σύμφωνα με το εργοστάσιο, η μέση κατανάλωση είναι 8,4 lt/100km.

Για την καλύτερη οδηγική εμπειρία, η AMG έχει αναλάβει τις αναβαθμίσεις στην ανάρτηση και στο σύστημα πέδησης. Στην πρώτη περίπτωση συναντάμε σπορ ανάρτηση σε συνδυασμό με το AIR BODY CONTROL και ρυθμιζόμενα αμορτισέρ. Επίσης, το σύστημα διεύθυνσης προσαρμόζεται ανάλογα με την ταχύτητα που κινείται το αυτοκίνητο και για τη διαδικασία του φρεναρίσματος έχουν αναλάβει τα μεγαλύτερα δισκόφρενα (360 mm εμπρός και 320 mm πίσω).

Στην περίπτωση που κάποιος επιλέξει να κινηθεί εκτός δρόμου, η GLC 43 4MATIC Coupe δεν θα πει όχι και αυτό γιατί προσφέρει την απόσταση που χρειάζεται για να μην τραυματιστεί το αμάξωμά της. Πιο συγκεκριμένα, η γωνία προσέγγισης είναι 19,8 μοίρες, ενώ η γωνία διαφυγής είναι 20,8. Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που θα το σκεφτόντουσαν να πατήσουν κακοτράχαλους δρόμους, λόγω των 19 ιντσών τροχών που εφοδιάζεται το δυνατό SUV. Το εσωτερικό του φέρει ένα μαύρο σαλόνι με κόκκινες ραφές για σπορτίφ αντίθεση και αλουμινένιες πινελιές σε διάφορα σημεία του ταμπλό και του πίνακα οργάνων.

Η επίσημη αποκάλυψη θα πραγματοποιηθεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού στις 28 Σεπτεμβρίου (Press Day).

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...