MINI Vision Next 100 (+video)

Μια ματιά στο μέλλον με ένα MINI που σε… χαιρετάει!

  • -
  • -

Η ιδέα πίσω από το φουτουριστικό MINI VISION NEXT 100 είναι η υπεύθυνη χρήση πόρων στον τομέα της προσωπικής μετακίνησης. Το μότο “Every MINI is my MINI” ενσαρκώνει την πρωτοποριακή ιδέα της κοινοχρησίας οχημάτων ‘car-sharing’, με τους φίλους του MINI να μπορούν μελλοντικά να έχουν πρόσβαση και να διαμορφώνουν οποιοδήποτε MINI σύμφωνα με τις προσωπικές τους προτιμήσεις, οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Το MINI θα είναι διαθέσιμο για όλους, ανά πάσα στιγμή, θα περισυλλέγει τους οδηγούς αυτόνομα από το σημείο που επιθυμούν, ενώ η εμφάνιση, τα οδηγικά χαρακτηριστικά και η συνδεσιμότητα του οχήματος θα προσαρμόζονται στο προσωπικό lifestyle του χρήστη. Η νέα, εξατομικευμένη μετακίνηση με το MINI VISION NEXT 100 βασίζεται στη συνδεδεμένη, ψηφιακή νοημοσύνη.

Φυσικά, αυτό αποτελεί μία ματιά στο μέλλον και το όχημα που σχεδίασε η γερμανική εταιρεία θέλει να δώσει μία γεύση από τις τεχνολογίες που υπάρχουν μεν, αλλά δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στο έπακρο των δυνατοτήτων τους. Η BMW Group παρουσίασε το ξεχωριστό ΜΙΝΙ στο πλαίσιο εορτασμού των 100 χρόνων της εταιρείας, ενώ παράλληλα αποκάλυψε τα BMW Vision Next 100 και Rolls-Royce Vision Next 100.

Στο μέλλον, όπου ένα ΜΙΝΙ μπορεί να "μοιρασθεί" από πολλούς, μία νέα γενιά τεχνολογίας επιτρέπει στο αυτοκίνητο να μοιάζει σαν να είναι δικό σου. Μέρη της εξωτερικής σχεδίασης αλλάζουν για να ταιριάζουν στις δικές σου προτιμήσεις, ενώ προβάλλει έναν προσωποποιημένο χαιρετισμό καθώς πλησιάζεις. Το Cooperizer είναι ένα χρωματιστό ημιδιαφανές κυκλικό όργανο στο κέντρο του αυτοκινήτου και η καρδιά και το μυαλό του MINI VISION NEXT 100 - επικοινωνεί με τον οδηγό μέσω δυναμικών αλλαγών στο χρώμα.

Με τον καιρό, το MINI VISION NEXT 100 μαθαίνει από την συμπεριφορά σου και αναγνωρίζει τις επιθυμίες σου, σου προτείνει υπέροχα, νέα μέρη για να συναντήσεις του φίλους σου και ανακαλύπτει διαδρομές που θα λατρέψεις. Η λειτουργία "Inspire me" του Cooperizer σου προσφέρει τη δυνατότητα να δοκιμάσεις το στιλ οδήγησης ενός από τους φίλους σου, της οικογένειάς σου, ενός διάσημου προσώπου ακόμα και ενός φανταστικού χαρακτήρα. Ανάμεσα στα ταξίδια, το αυτοκίνητο του μέλλοντος θα σε οδηγήσει από μόνο του σε κάποιο service hub, όπου θα μπορεί να καθαριστεί και να επαναφορτιστεί, προτού συναντήσει τον επόμενο οδηγό.

Το MINI VISION NEXT 100 αποτίνει φόρο τιμής στην εικονική σχεδίαση του ΜΙΝΙ, τοποθετώντας τους τροχούς στις γωνίες του αυτοκινήτου, μεγιστοποιώντας την οδηγική αίσθηση. Το αυτοκίνητο διαθέτει ένα εκπληκτικό, διαφανές εμπρόσθιο μέρος, δίνοντας στον οδηγό την αίσθηση της ελευθερίας και της ταχύτητας. Το Cooperizer ελέγχει το στιλ της οδήγησης, προσφέροντας ήρεμη, χαλαρή οδήγηση ή σπορ οδήγηση για μία πιο δυναμική εμπειρία.

Επειδή όμως υπάρχουν τόσα πολλά να πούμε και να αναλύσουμε, το παρακάτω βίντεο  θα «φωτίσει» όλες τις απορίες σας…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...