Rolls-Royce Vision Next 100… από το μέλλον (video)

Η Rolls-Royce μας δείχνει πως θα είναι η πολυτέλεια στο μέλλον

  • -
  • -

Με αφορμή τα 100 χρόνια BMW η γερμανική εταιρεία δημιουργεί μια πρωτότυπη εκδοχή της Rolls-Royce του μέλλοντος. Ονομάζεται Vision Next 100 και διακρίνεται για την τολμηρή σχεδιαστική του προσέγγιση με το μακρύ καπό, το κουπέ αμάξωμα και τους καλυμμένους τροχούς

Η Rolls-Royce δεν έδωσε στοιχεία σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πρωτότυπου μοντέλου, αλλά μπορούμε να υποθέσουμε ότι πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτόνομο αυτοκίνητο. Το διθέσιο πρωτότυπο χρησιμοποιεί πόρτες που συνδυάζουν το στιλ «φτερά του γλάρου» για το επάνω τμήμα και ανάποδο άνοιγμα για το κάτω, απελευθερώνοντας έτσι μεγάλο χώρο για άνετη επιβίβαση – αποβίβαση των επιβατών.

Στο εσωτερικό μια οθόνη OLED έχει πάρει τη θέση των συμβατικών οργάνων, με την ποιότητα και την πολυτέλεια όμως να παραμένουν στα γνωστά υψηλά επίπεδα που η Rolls-Royce μας έχει συνηθίσει. Οι εντολές εκτελούνται χωρίς επαφή, απλώς με την κίνηση του χεριού από μακριά, ενώ τα συστήματα είναι συμβατά με όλες τις νέες τεχνολογίες.

Παρά το μεγάλο εμπρός καπό ο ηλεκτρικός κινητήρας της πρωτότυπης Rolls-Royce βρίσκεται κρυμμένος στο πίσω μέρος αφήνοντας έτσι θέση εμπρός για τις αποσκευές. Οι τροχοί έχουν διάσταση 28 ιντσών (!) και είναι κατασκευασμένοι από 65 διαφορετικά υλικά, με το αλουμίνιο να κυριαρχεί σε όλο το πολυτελές κουπέ μοντέλο. Αναμφίβολα πρόκειται για μια άκρως εντυπωσιακή κατασκευή που δεν μας δείχνει απλώς το μέλλον της βρετανικής φίρμας, αλλά ακόμα περισσότερα από όσα θα μπορούσαμε να φανταστούμε.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...