Αποκάλυψη για το νέο Peugeot 3008

Έρχεται ο αντίπαλος του Nissan Qashqai και φαίνεται δυνατός

  • -
  • -

Η αποκάλυψη του νέου Peugeot 3008 ήρθε να εγκαινιάσει το νέα αρχιτεκτονικής και σχεδίασης i-Cockpit εσωτερικό της γαλλικής φίρμας, που καθιστά το εσωτερικό του crossover της ένα από τα πιο ευχάριστα και φιλικά μέρη για να ζήσεις. Στο νέο εσωτερικό υιοθετούνται καινοτόμες λύσεις, με αισθητήρες στα button, ατμοσφαιρικό φωτισμό, μεγάλη ψηφιακή οθόνη 12,3 ιντσών στη θέση του πίνακα οργάνων και μια ακόμα 8 ιντσών στην κεντρική κονσόλα για το σύστημα πολυμέσων.

Για την κατασκευή του 3008 η Peugeot χρησιμοποιεί τη νέα πλατφόρμα EMP2 η οποία περιορίζει το βάρος του αυτοκινήτου κατά 100 κιλά σε σχέση με αυτό της προηγούμενης γενιάς. Παρά το γεγονός ότι έχει μήκος 4.450 mm, διαθέτει κατά 62 mm μακρύτερο μεταξόνιο (2.675 mm), με το όφελος σε χώρους να είναι μεγάλο, τόσο για τους επιβάτες, όσο και για τις αποσκευές τους, ο όγκος των οποίων φτάνει τα 520 λίτρα, δηλαδή 90 περισσότερα σε σχέση με αυτή της προηγούμενης γενιάς.

Όσον αφορά τους κινητήρες, διαθέσιμες είναι δύο βενζίνης και τέσσερις diesel εκδόσεις, που συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων ή ένα αυτόματο. Στη βάση των βενζινοκινητήρων τοποθετείται ο μικρός τούρμπο 1.2 PureTech με απόδοση 130 ίππων, ενώ πιο πάνω θα υπάρχει ο 1.6 THP με 165 ίππους. Περνώντας στους diesel υπάρχει ο 1.6 BlueHDi με απόδοση 100 και 120 ίππους αντίστοιχα, ανάλογα με την έκδοση, ενώ στην κορυφή τοποθετείται ο 2λιτρος με απόδοση 150 και 180 ίππους αντίστοιχα. Οι κορυφαίες εκδόσεις βενζίνης και diesel εφοδιάζονται αποκλειστικά με το 6άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Πλούσιο θα είναι το επίπεδο εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει, αυτόματο φρενάρισμα με προειδοποίηση του οδηγού όταν υπάρχει κίνδυνος, αυτόματοι προβολείς, προσαρμοζόμενο cruise control με λειτουργία ακινητοποίησης, ενεργό σύστημα αναγνώρισης «τυφλών» σημείων και υποβοήθηση παρκαρίσματος. Η επίσημη παρουσίαση του Peugeot 3008 έγινε εμπρός στο κοινό της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Παρισιού, ενώ οι πρώτες παραγγελίες θα παραδοθούν προς το τέλος του χρόνου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...