Αποκάλυψη: Η νέα BMW X4

Επίσημες φωτό και πρεμιέρα στο Σαλόνι της Νέας Υόρκης

  • -
  • -

Η έκθεση της Γενεύης άνοιξε της πύλες της για το κοινό χωρίς τελικά να κάνει επίσημη πρεμιέρα η BMW X4. Στο GOCAR είχαμε γράψει από πέρσι τον Νοέμβριο για το SUVπου θα έχει κοινή ρίζα με την Χ3 και coupe χαρακτηριστικά. Τελικά η επίσημη πρεμιέρα της Χ4 προσδιορίζεται για το New York Auto Show τον επόμενο μήνα, όμως οι Γερμανοί έδωσαν στη δημοσιότητα πλήρη φωτογραφική συλλογή και όλη τη γκάμα κινητήρων που θα την εφοδιάζουν.

Η αδελφή της προσφάτως ανανεωμένης BMW X3 ακολουθεί τις αναλογίες της Χ6, φέρνοντας στοιχεία coupe σε ένα μικρομεσαίων διαστάσεων SUV. Το ψηλότερο σημείο του αυτοκινήτου είναι ακριβώς πάνω από το κεφάλι του οδηγού και η γραμμή της οροφής χαμηλώνει προς τα πίσω καταλήγοντας στην διακριτική αεροτομή. Ο προφυλακτήρας και η μάσκα έχουν νέα σχεδίαση με χαρακτηριστικό γνώρισμα τις μεγάλες εισαγωγές αέρα στις άκρες για καλύτερη ψύξη του κινητήρα. Η X4 έχει χαμηλώσει κατά 20mm σε σχέση με την Χ3 για πιο σπορ οδική συμπεριφορά και λιγότερες κλίσεις στις στροφές. Θα διαθέτει όλα τα τεχνολογικά καλούδια του EfficientDynamics με Auto Stop Start και ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση που έχουν σαν αποτέλεσμα την αποδοτική λειτουργία με ελάχιστη περιβαλλοντική επιβάρυνση υπερκαλύπτοντας τις απαιτήσεις του Euro6.

Με το καλημέρα θα διατίθεται με γκάμα έξι κινητήρων με εύρος ισχύος από 184 έως 313 ίππους, τριών βενζίνης και τριών diesel.Οι βενζινοκίνητες περιλαμβάνουν την xDrive20i, xDrive28i και xDrive35i. Η κορυφαία βενζινοκίνητη διαθέτει τεχνολογία TwinPower Turbo για μέγιστη απόδοση σε συνδυασμό με χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές CO2. Ο συγκεκριμένος κινητήρας αποδίδει 306 ίππους, 400Nm μέγιστη ροπή, με μικτή κατανάλωση 8,3lt/100km και εκπομπές CO2 193gr/km. Για την επιτάχυνση από 0 σε 100km/h απαιτεί μόλις 5,5 sec. Οι πετρελαιοκίνητες περιλαμβάνουν τις xDrive20d, xDrive30d και την κορυφαία xDrive35d. Ο τρίλιτρος diesel είναι εξακύλινδρος σε σειρά και αποδίδει 313 ίππους, 630Nm ροπή. Χρειάζεται μόλις 5,2 δευτ. για τα πρώτα 100km/h καταναλώνοντας σε μικρό κύκλο μόλις 6,0lt/100km.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...