Αποκάλυψη: Οι νέες BMW M3 και Μ4

Επίσημες φωτογραφίες από τη νέα μηχανή διασκέδασης

  • -
  • -

Η πρώτη πλούσια συλλογή εικόνων είδε το φως της δημοσιότητας, έπειτα από πολλές διαρροές που άφηναν σιγά σιγά να αποκαλύπτεται η εμφάνιση της νέας γενιάς Μ3 και της coupe έκδοσης που πλέον θα αποτελεί την M4. Με τη βοήθεια του BMW Blog, σάς παρουσιάζουμε τη νέα BMW M3. Διαθέτει εντελώς νέα μάσκα και προφυλακτήρα με πολλές αεροδυναμικές πτυχές και μαύρες γρίλιες στα γνώριμα «νεφρά» που κοσμούν την εισαγωγή του αέρα στο ψυγείο. Στο καπό το έντονο "φούσκωμα"  τονίζει το δυναμισμό του μοντέλου και η οροφή είναι κατασκευασμένη από ανθρακονήματα για λόγους εξοικονόμησης βάρους. Στο πίσω μέρος έχει ανασχεδιαστεί ο αεροδυναμικός διαχύτης και η απόληξη της τετράδας των εξατμίσεων. Αν δείτε προσεκτικά τους πεντάκτινους τροχούς θα διακρίνεται τις χρυσαφένιες δαγκάνες των κεραμικών φρένων που υπόσχονται αποτελεσματικότερη πέδηση. Η coupe Μ4 θυμίζει έντονα το  πρωτότυπο που αποκάλυψε η BMW στο Concours d'Elegance του Pebble Beach και είναι πιο στιλάτη και κομψή σε σχέση με την πεντάθυρη αδερφή της.



Τόσο η M3, όσο και η M4 μοιράζονται το ίδιο εσωτερικό, με τη γνώριμη ποιότητα κατασκευής και την άψογη εργονομία που είναι απαραίτητη κατά τη συμβίωση κυρίως κατά την σπορ οδήγηση.

Κάτω από το καπό θα περιστρέφεται ο τρίλιτρος σε σειρά με τα διπλά turbo που αποδίδει 430 ίππους και περισσότερα από 500Nm ροπής που απαιτούν λελογισμένη χρήση τους δεξιού πεντάλ. Η M3 sedan θα ζυγίζει σχεδόν 1.500 κιλά και παρά την υψηλότερη απόδοση σε σχέση με την απερχόμενη, θα είναι κατά 25% πιο οικονομική, όχι πώς αυτό θα το λάβει κανείς υπόψη του. Περισσότερα για την τεχνολογία της BMW M3 και BMW M4 μπορείτε να βρείτε στο σχετικό μας άρθρο.




ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...