Αποκάλυψη για τη νέα BMW Z4

Κάτω από το ήλιο της Καλιφόρνια στο Pebble Beach παρουσιάστηκε η νέα BMW Z4. Την άνοιξη του 2019 στην αγορά

  • -
  • -

Το Concours d’Elegance επέλεξε η BMW για να κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας Z4, εκεί όπου πέρυσι παρουσιάστηκε η concept εκδοχή του μοντέλου. Με αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, επαναπροσδιορίζει τη θέση της στα ανοιχτά μοντέλα, με τη σχεδίασή της να μαρτυρά τη νέα δυναμική φιλοσοφία της.

Η έκδοση στην οποία παρουσιάστηκε είναι η M40i First Edition που φοράει τον σύγχρονο 6κύλινδρο κινητήρα με απόδοση 340 ίππων. Το γερμανικό roadster επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/h σε 4,6 sec, έχοντας μέση κατανάλωση 7,1-7,4 lt/100 km και εκπομπές CO2 162-168 gr/km.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στα δυναμικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, με την παραδοσιακή για μοντέλο της BMW, κατανομή βάρους να παραμένει και εδώ 50:50 ανάμεσα στον εμπρός και πίσω άξονα αντίστοιχα. Η συγκεκριμένη έκδοση έχει τη σφραγίδα του τμήματος BMW M Performance. Η ανάρτηση έχει αμορτισέρ ηλεκτρονικά ελεγχόμενα, ενώ με ελεγχόμενο είναι και το πίσω διαφορικό για μεγαλύτερες δόσεις απόλαυσης στην οδήγηση.

Σχεδιαστικά η Z4 περνάει σε νέα εποχή, εισάγοντας τη φιλοσοφία που θα ακολουθήσει στο άμεσο μέλλον η BMW. Τα «νεφρά» εμπρός, χαρακτηριστικό γνώρισμα των BMW, τώρα μεγάλωσαν, όπως εξάλλου και οι εισαγωγές αέρα κάτω από αυτά και στις άκρες του προφυλακτήρα. Το καπό αγκαλιάζει όλο το εμπρός μέρος και εκτείνεται πάνω από τους φουσκωμένους θόλους που φιλοξενούν τους μεγάλους τροχούς 19 ιντσών με τις διπλές δίχρωμες ακτίνες, με την εικόνα να ολοκληρώνει η ενσωματωμένη στο πορτμπαγκάζ αεροτομή.

Η καμπίνα των επιβατών είναι τραβηγμένη προς τα πίσω, συμβάλλοντας στη άριστη κατανομή βάρους. Η σχεδίαση είναι λιτή και οδηγοκεντρική με τα χειριστήρια να είναι στραμμένα προς το οδηγό. Το εσωτερικό είναι ντυμένο σε μαύρο δέρμα Vernasca, με διακοσμητικές ραφές. Τα καθίσματα είναι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα, με μνήμες, ενώ για την ψυχαγωγία των τυχερών επιβαινόντων φροντίζει το κορυφαίο σύστημα της Harman Kardon Surround Sound System. Για πρώτη φορά σε roadster τοποθετήθηκε Head-Up Display που προβάλει εμπρός από το οπτικό πεδίο του οδηγού τις πληροφορίες, ενώ το BMW Live Cockpit Professional προσφέρει την τελευταία τεχνολογία δικτύωσης.

Τέλος οι προβολείς είναι προσαρμοζόμενοι LED με λειτουργία matrix για τη μεγάλη σκάλα των φώτων. Περισσότερα στοιχεία, και άλλες εκδόσεις της νέας Z4, η BMW θα ανακοινώσει στις 19 Σεπτεμβρίου, ενώ η πρεμιέρα επί ευρωπαϊκού εδάφους έχει προγραμματιστεί για τις 4 Οκτωβρίου, στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού. Οι πωλήσεις της νέας BMW Z4 θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2019.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...