Νέο Nissan Qashqai - Πρώτες πληροφορίες

Με κινητήρα 1.2 turbo βενζίνης

  • -
  • -

Κυκλοφόρησαν οι πρώτες πληροφορίες  τη δεύτερη γενιά του δημοφιλούς ιαπωνικού  compact SUV Nissan Qashqai, που αναμένεται να κάνει ντεμπούτο το 2013. Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Autocar, το νέο μοντέλο έχει σχεδιαστεί στο ευρωπαϊκό κέντρο σχεδιασμού της Nissan στο Λονδίνο και παράλληλα έχει επίσης εξελιχτεί όσον αφορά τα μηχανικά μέρη στη Βρετανία. Η εμπορική επιτυχία της πρώτης γενιάς, αναδεικνύει τον αντικαταστάτη του Qashqai σε σημαντικό θέμα για το ευρωπαϊκό μέλλον της εταιρείας. Το νέο μοντέλο θα ικανοποιεί τη μοντέρνα SUV εικόνα, σε τιμές ανάλογες του μικρομεσαίου best-seller Volkswagen Golf.

Το νέο Qashqai θα βασίζεται σε μια νέα πιο ελαφριά πλατφόρμα, αφού η υλοποίηση μιας μακριάς 7θέσιας (Qashqai+2) έκδοσης για το νέο μοντέλο έχει εγκαταλειφθεί. Το ρόλο της θα πάρει στο μέλλον, μια 7θέσια έκδοση του νέου X-Trail. Η αισθητική του νέου μοντέλου θα είναι επηρεασμένη από το πρωτότυπο Hi-Cross που παρουσιάστηκε φέτος στη Γενεύη. Στόχος είναι εκτός από τη βελτίωση των χώρων του νέου μοντέλου, η σημαντική αναβάθμιση της ποιότητας κατασκευής. Η πιο premium εικόνα που θα συνοδεύει το μοντέλο, θα ενισχύεται από τα νέα στοιχεία εξοπλισμού, όπως το προηγμένο σύστημα multimedia, Bluetooth, κάμερα 360ο και ένα εξελιγμένο πλοηγός.

Στον τομέα των κινητήρων ο πετυχημένος 1.6 λίτρων ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης, θα δώσει τη θέση στο νέο 1.2 lt turbo κινητήρα των 115 ίππων, από την συνεργασία με τη Renault. Πιθανόν να ακολουθήσει και μια πιο ισχυρή έκδοση βενζίνης turbo 1.6 lt. Στα χωράφια των diesel τον πρώτο λόγο έχει ο αξίολογος 1.6 lt dCi κινητήρας των 130 ίππων. Η μικρότερη έκδοση 1.5 dCi θα αντικατασταθεί από έναν μικρότερο diesel κινητήρα, προϊόν συνεργασίας με τη Mercedes.

Πηγή: autocar.co.uk

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...