Πράσινος Δακτύλιος: Τι ισχύει

Όρια, ωράριο, περιορισμοί και κανόνες κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας

  • -
  • -
Όρια και ωράριο Δακτυλίου

Οι ώρες εφαρμογής του Πράσινου Δακτυλίου ουσιαστικά παραμένουν ίδιες με αυτές του Μικρού Δακτυλίου: από Δευτέρα έως και Πέμπτη, από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και την Παρασκευή από τις 7 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Εξαιρούνται οι αργίες, καθώς και το διάστημα από τέλη Ιουλίου έως αρχές Σεπτεμβρίου. Τα όρια του Μικρού Δακτυλίου σημαίνονται με ειδικές μπλε πινακίδες με την ένδειξη «Δ» σε κίτρινο φόντο και σχηματίζονται από τις εξής λεωφόρους και οδούς: Αλεξάνδρας - Ζαχάρωφ - Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Σπ. Μερκούρη - Βρυάξιδος - Υμηττού - Ηλ. Ηλιού - Αμβρ. Φραντζή - Συγγρού - Χαμοστέρνας - Πειραιώς - Ιερά Οδός - Κωνσταντινουπόλεως - Αχιλλέως - Πλατεία Καραϊσκάκη - Καρόλου - Μάρνη - 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) - Αλεξάνδρας. Σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, παράβαση του δακτυλίου τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ.

Εκτός από τον Μικρό Δακτύλιο υπάρχει και ο Μεγάλος Δακτύλιος, ο οποίος περιλαμβάνει μεγάλο μέρος της ευρύτερης πόλης της Αθήνας και ενεργοποιείται σπάνια, με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού, όταν το επίπεδο των ρύπων στην Αθήνα υπερβεί κάποια ιδιαίτερα αυξημένα όρια.

Από 3 Σεπτεμβρίου 2012 ισχύει κανονικά το μέτρο του Πράσινου Δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας. Τι ακριβώς ισχύει όμως; Ποια αυτοκίνητα κυκλοφορούν και πότε; Ποιοι είναι οι περιορισμοί; Κατ’ αρχήν, να πούμε πως τα όρια του Πράσινου Δακτυλίου συμπίπτουν με αυτά του μικρού δακτυλίου που αντικατέστησε (βλέπε δίπλα). Οι ειδικοί προβλέπουν πως ο Πράσινος Δακτύλιος θα επιφέρει μείωση έως 40% στα αιωρούμενα μικροσωματίδια, καθώς και σταδιακό περιορισμό των οξειδίων του αζώτου στο κέντρο της Αθήνας. Γενικά, το μέτρο ευνοεί τα καινούργια αυτοκίνητα: μικρά/μικρομεσαία βενζινοκίνητα, σχεδόν όλα τα υβριδικά και τα περισσότερα πετρελαιοκίνητα.

 

Στον Πράσινο Δακτύλιο, επιτρέπεται να κυκλοφορούν:

  • Όλα τα Ι.Χ. αυτοκίνητα και μικρά φορτηγά (τεχνολογίας Euro 5 ή μεταγενέστερης) με άδεια πρώτης κυκλοφορίας μετά την 1-1-2011 και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κάτω των 140g/km.
  • Όλα τα Ι.Χ. αυτοκίνητα και μικρά φορτηγά με άδεια πρώτης κυκλοφορίας μετά την 1-1-2011 και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα άνω των 140 g/km κυκλοφορούν με το γνωστό σύστημα μονών - ζυγών.
  • Όλα τα Ι.Χ. αυτοκίνητα και μικρά φορτηγά με άδεια πρώτης κυκλοφορίας μετά το 1990 κινούνται με το γνωστό σύστημα μονών - ζυγών.
  • Όλα τα υβριδικά, καθώς και τα οχήματα που κινούνται αποκλειστικά με υγραέριο - τεχνολογίας Euro 4 ή νεότερης. Εδώ χρειάζεται προσοχή σε τυχόν παρανόηση καθώς επιτρέπονται να κυκλοφορούν όσα έχουν ταξινομηθεί με τη σχετική έγκριση τύπου ως υγραεριοκίνητα κι όχι αυτά στα οποία τοποθετήθηκε εκ των υστέρων σύστημα, έστω κι αν αυτό είναι εργοστασιακό. 
  • Τα λεωφορεία και φορτηγά (2,2 έως 12 τόνοι) με ημερομηνία πρώτης άδειας κυκλοφορίας μετά το 1990.

 

Στον Πράσινο Δακτύλιο δεν μπορούν να κυκλοφορούν:

  • Τα οχήματα με ημερομηνία πρώτης άδειας κυκλοφορίας προ του 1990. Επιτρέπονται μόνο τις ημέρες και ώρες που δεν ισχύει ο δακτύλιος.
  • Λεωφορεία και φορτηγά (2,2- 12 τόνοι) με άδεια πρώτης κυκλοφορίας προ του 1990. Ωστόσο μπορούν να κινούνται κανονικά σε Αττική Οδό και κύριες οδούς προς λιμάνια.

Σε κάθε περίπτωση οι έλεγχοι της τροχαίας θα γίνονται αποκλειστικά βάσει της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος, στην οποία αναγράφονται τα όρια εκπομπών ρύπων, στα πεδία «V.7» για το CO2 και στο «V.9» για την Περιβαλλοντική Κατηγορία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...