Νέο VW Golf & Golf GTI

Επίσημο ντεμπούτο στο Παρίσι για την 7η γενιά του μικρομεσαίου Volkswagen - BlueMotion με 85 g CO2/km, 1.4 TSI με 140 PS, GTI 2.0 TSI με 220 PS

  • -
  • -

 Η Volkswagen στέλνει στα ύψη το ενδιαφέρον δίνοντας στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες πληροφορίες για το ολοκαίνουργιο Golf, που αναμένεται να δει τα φώτα της δημοσιότητας στις 4 Σεπτεμβρίου, λίγο πριν την παγκόσμια πρεμιέρα που θα γίνει στην έκθεση του Παρισιού. Δυστυχώς, στην ενημέρωση δεν συμπεριλαμβάνεται καμία απολύτως “διαφωτιστική” φωτογραφία για το μοντέλο-σημείο αναφοράς στα μικρομεσαία hatchback, αφού αυτές περιορίζονται σε διαστάσεις και τεχνικές προδιαγραφές. Σε γενικές γραμμές, το Golf 7ης γενιάς είναι έως και 100 κιλά ελαφρύτερο και κατά 23% βελτιωμένο σε κατανάλωση και εκπομπές ρύπων, παρότι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το Golf VI. Ειδικά στην έκδοση 1.6 TDI BlueMotion (105 PS), οι εκπομπές CO2 περιορίζονται στα 85 g/km και η μέση κατανάλωση πετρελαίου δεν ξεπερνά τα 3,2 lt/100 km! Οι αντίστοιχες τιμές για το απλό 1.6 TDI είναι 99 g/km και 3,8 lt/100 km. Στο Παρίσι θα δούμε - εκτός των άλλων - μια βενζινοκίνητη έκδοση 1.4 TSI 140 PS με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων, μέση κατανάλωση 4,8 lt/100 km και εκπομπές CO2 112 g/km, καθώς και τη βασική έκδοση 1.2 TSI - άγνωστης προς το παρόν ισχύος. Εξέχουσα θέση στο σταντ της Volkswagen θα έχει και το Golf GTI concept με 2λιτρο TSI 220 ίππων.

 

Μεγαλύτερο, στιβαρότερο, ελαφρύτερο

Πιο αναλυτικά, το νέο Golf βασίζεται στην πλατφόρμα MQB και είναι 56 mm μακρύτερο (4.255 mm), 13 mm φαρδύτερο (1.799 mm) και 28 mm χαμηλότερο (1.452 mm) από το υπάρχον, με το μεταξόνιό του να κερδίζει 59 mm (2.637 mm). Παρά τις αυξημένες διαστάσεις, το βάρος μειώνεται σημαντικά, με τη βασική έκδοση να ζυγίζει γύρω στα 1.100 κιλά - όσο περίπου δηλαδή το Golf IV του 1997! Αυτό οφείλεται εν μέρει τόσο στις εξελιγμένες μεθόδους παραγωγής που επιτρέπουν την κατασκευή ισχυρότερων και λεπτότερων μεταλλικών επιφανειών, όσο και στη χρήση νέου, ανθεκτικότερου ατσαλιού. Το αποτέλεσμα είναι το αμάξωμα να ζυγίζει πλέον 23 κιλά λιγότερο. Βάρος έχει εξοικονομηθεί και από άλλα στοιχεία του αυτοκινήτου, όπως ο κλιματισμός (-2,7 κιλά), οι κινητήρες (-22 κιλά), το σύστημα μετάδοσης (-26 κιλά), το ηλεκτρικό κύκλωμα (-3 κιλά) και τα καθίσματα (-7 κιλά).

 

Πήρε τα πάνω του σε χώρους & εξοπλισμό

Στο εσωτερικό, η μεταβολή των διαστάσεων προϊδεάζουν για μεγαλύτερους συνολικά χώρους - με εξαίρεση το χώρο για το κεφάλι λόγω του χαμηλότερου ύψους του αμαξώματος - ενώ το πορτμπαγκάζ μεγάλωσε κατά 30 λίτρα φτάνοντας τα 380. Το ταμπλό είναι εντελώς καινούργιο, αποτελείται από μαλακά κυρίως υλικά, έχει κλίση προς τον οδηγό και περιλαμβάνει οθόνη αφής για το σύστημα πληροφορίας και ψυχαγωγίας 5, 6 ή 8 ιντσών, αναλόγως το επίπεδο εξοπλισμού. Στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις είναι το ESP με ηλεκτρονικό έλεγχο του διαφορικού XDS, στοιχείο που μέχρι σήμερα είχαν μόνο οι σπορ εκδόσεις του Golf, ενώ η λίστα εξοπλισμού ασφάλειας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα συστήματα Adaptive Cruise Control και City Emergency Braking. Νέο είναι και το σύστημα προσαρμοζόμενου συστήματος διεύθυνσης στο προφίλ του οδηγού, με 5 ρυθμίσεις (“Eco”, “Sport”, “Normal”, “Individual” και “Comfort”), ενώ για πρώτη φορά το Golf αποκτά και ηλεκτρονικό χειρόφρενο.

Το Golf 7ης γενιάς θα ξεκινήσει να πωλείται ως 5θυρο στις ευρωπαϊκές αγορές το Νοέμβριο, με τα Golf Plus, Estate και Cabrio να παραμένουν προς το παρόν ως έχουν. Το 2013 αναμένεται το επίσημο ντεμπούτο της 3θυρης έκδοσης και του GTI, καθώς και του ηλεκτρικού E-Golf που θα βασίζεται στην τεχνολογία του Golf Blue E-Motion

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...