Ford ECOnetic Technology

Τεχνολογία χαμηλών ρύπων & κατανάλωσης που θα εφαρμοστεί σε όλη τη γκάμα

 • -
 • -
Σημεία-κλειδιά της ECOnetic Technology
 • Η Ford επεκτείνει το πακέτο ECOnetic Technology σε όλη τη γκάμα της, αυξάνοντας τη διαθεσιμότητα της green τεχνολογίας στις ευρωπαϊκές αγορές.
 • Τα Focus ECOnetic Technology και Fiesta ECOnetic Technology, που έκαναν ντεμπούτο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2011, έχουν εκπομπές CO2 89 g/km και 87 g/km αντίστοιχα.
 • Το Focus ECOnetic Technology καταναλώνει 3,4 lt/100 km – που σημαίνει ότι είναι το πιο αποδοτικό, μη υβριδικό οικογενειακό όχημα που διατίθεται τη δεδομένη στιγμή (2011) στην Ευρώπη. Το Fiesta ECOnetic Technology έχει κατανάλωση 3,3 lt/100km.
 • Τα μισά από όλα τα Ford που θα πουληθούν στην Ευρώπη μέχρι τα τέλη του 2012, θα φέρουν το σήμα ECOnetic Technology – και θα αυξηθούν στα δύο τρίτα μέχρι το 2013.
 • Η Ford θα λανσάρει την πρώτη παγίδα NOx και θα διαθέτει το σύστημα Auto-Start-Stop σε όλες τις σειρές μοντέλων της από τα τέλη του 2012.

* Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου βασίζονται στην Ευρωπαϊκή Οδηγία EU 80/1268/EEC.

Green quotes

Η πρωτοβουλία Ford ECOnetic Technology θα περιλαμβάνει όλο και περισσότερα οχήματα Ford στο άμεσο μέλλον και είμαστε σίγουροι ότι οι πελάτες μας θα εκτιμήσουν τις σημαντικές βελτιώσεις στην οικονομία καυσίμου και στο κόστος ιδιοκτησίας”.

Graham Hoare, Executive Director, Powertrain, Ford Ευρώπης

 

Η ECOnetic Technology συγκεντρώνει αποτελεσματικά όλα τα στοιχεία που κάνουν ένα αυτοκίνητο πιο αποδοτικό τα οποία και βελτιώνουμε συνεχώς – ενώ παράλληλα τα διαθέτουμε σε όλο και περισσότερα μοντέλα Ford”.

Dr. Thilo Seibert, Manager, Sustainability & Electrification Strategy, Ford Ευρώπης

Η Ford σκοπεύει να λανσάρει περισσότερες green τεχνολογίες σε όλη τη γκάμα της στην Ευρώπη, στα μέσα του 2012, στο πλαίσιο της στρατηγικής ECOnetic Technology. Φιλοσοφία της εταιρείας είναι να κάνει προσιτές, σε περισσότερους πελάτες, την απόδοση καυσίμου και τις πράσινες τεχνολογίες ECOnetic Technology. Η επέκταση της στρατηγικής ECOnetic Technology εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική βιωσιμότητας της Ford, όπου περιλαμβάνεται και ο στόχος μείωσης εκπομπών CO2 έως 30% στα αυτοκίνητά της, μεταξύ 2006 και 2020. Ήδη, από το 2006, η Ford έχει πετύχει 11% μείωση στις εκπομπές CO2, ενώ τα επόμενα δύο χρόνια υπολογίζει πως θα σημειώσει περαιτέρω βελτίωση 10 g/km στο σύνολο του προϊοντικού στόλου της.

 

Μοντέλα ECOnetic Technology – Αυξάνεσθαι και πλυθήνεσθαι

Από τον Οκτώβριο του 2011, το σήμα ECOnetic Technology θα “κοσμεί” όλα τα Ford που είναι τα καλύτερα ή μεταξύ των καλύτερων μοντέλων της κατηγορίας τους στην οικονομία καυσίμου, στην Ευρώπη. Τα βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα επιβατικά με το σήμα ECOnetic Technology θα αντλούν ισχύ από τους κινητήρες 1.0 ή 1.6 EcoBoost ή από τον 1.6 TDCi diesel αντίστοιχα, ενώ όλα τα επαγγελματικά θα εφοδιάζονται με οικονομικούς πετρελαιοκινητήρες TDCi diesel προδιαγραφών ρύπων Stage V. Η σειρά ECOnetic Technology θα περιλαμβάνει επίσης τα υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρείας: το Ford Focus Electric, ένα ηλεκτρικό που θα κάνει ντεμπούτο το 2012 και τα C-MAX Hybrid και C-MAX Energi plug-in υβριδικά που αναμένονται στην αγορά το 2013.

Λειτουργίες ECOnetic Technology, όπως οι Auto Start Stop, Smart Regenerative Charging, Active Grille Shutter, ECO Mode και άλλα μέτρα οικονομίας καυσίμου, ήδη διατίθενται ή θα διατίθενται στα Fiesta, C-MAX, Grand C-MAX, Focus, Mondeo, S-MAX και Galaxy μέχρι το τέλος του 2011.

 

Focus & Fiesta ECOnetic Technology

Η Ford παρουσίασε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2011 τις αποδοτικές εκδόσεις των Focus και Fiesta με το σήμα ECOnetic Technology. Το νέο Focus ECOnetic Technology – για πρώτη φορά με τεχνολογία παγίδευσης NOx σε μοντέλο diesel – εκπέμπει 89 g CO2 ανά km και το νέο Fiesta ECOnetic Technology – το πρώτο Fiesta με Auto-Start-Stop – 87 g/km. Το Focus διανύει 100 km με 3,4 λίτρα καυσίμου, που σημαίνει ότι είναι το πιο αποδοτικό, μη υβριδικό οικογενειακό αυτοκίνητο (κατηγορίας C) στην Ευρώπη. Το Fiesta αντίστοιχα καταναλώνει με 3,3 λίτρα diesel ανά 100 km.

 

Νέες τεχνολογίες ECOnetic για χαμηλές εκπομπές CO2

Τα τελευταία στοιχεία του πακέτου ECOnetic Technology που εφαρμόζονται στους κινητήρες, τα αεροδυναμικά βοηθήματα και τα συστήματα ενημέρωσης οδηγού και μειώνουν τις εκπομπές CO2 και την κατανάλωση είναι:

 • Auto-Start-Stop: Το Ford Auto-Start-Stop system – που θα διατίθεται σε όλες τις γκάμες μοντέλων Ford από το τέλος του 2012 – απενεργοποιεί αυτόματα τον κινητήρα όταν το όχημα λειτουργεί στο ρελαντί – π.χ. σε ένα κόκκινο φωτεινό σηματοδότη – και τον ενεργοποιεί εκ νέου όταν ο οδηγός θελήσει να ξεκινήσει, περιορίζοντας έτσι τη σπατάλη καυσίμου όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο. Το σύστημα αυτό μπορεί να μειώσει την κατανάλωση και τις εκπομπές CO2 μέχρι 10% στην πόλη.
 • Smart Regenerative Charging: Τα Fiesta και Focus ECOnetic Technology υιοθετούν μία βελτιωμένη έκδοση αυτού του συστήματος, που αυξάνει την απόδοση του εναλλάκτη όταν το αυτοκίνητο φρενάρει ή επιβραδύνει. Αυτό μετατρέπει την κινητική ενέργεια του οχήματος σε ηλεκτρική χωρίς να απαιτείται πρόσθετο καύσιμο. Η ‘δωρεάν’ ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιείται για την επαναφόρτιση της μπαταρίας και στη συνέχεια αξιοποιείται από τα ηλεκτρικά συστήματα. Ένα προηγμένο σύστημα διαχείρισης μπαταρίας παρακολουθεί συνεχώς την κατάσταση φόρτισης και φροντίζει για τη βέλτιστη λειτουργία του συστήματος.
 • Ford Eco Mode – Πρόκειται για ένα σύστημα που βοηθά τον οδηγό να αλλάξει τις συνήθειές του και να οδηγεί πιο οικονομικά, με το όφελος στην κατανάλωση να φτάνει ακόμα και το 10% σε κάποιες περιπτώσεις. Ένα προηγμένο λογισμικό – που εξελίχθηκε με τη βοήθεια επαγγελματιών εκπαιδευτών οικολογικής οδήγησης – παρακολουθεί τη συμπεριφορά του οδηγού και παρέχει σαφείς πληροφορίες για τις οικολογικές επιδόσεις του, μαζί με απλές συμβουλές για εξοικονόμηση καυσίμου. Ένα απλό εικονίδιο λουλουδιού στο ταμπλό απεικονίζει την πρόοδο του οδηγού σε τρεις βασικούς τομείς: αλλαγή σχέσεων κιβωτίου, προβλεψιμότητα οδικών συνθηκών και ταχύτητα.
 • Gearshift Indicator – Ο Δείκτης Αλλαγής Ταχύτητας μπορεί να βοηθήσει σημαντικά όσους ενδιαφέρονται κυρίως για την κατανάλωση. Μία ενδεικτική λυχνία στο ταμπλό προειδοποιεί τον οδηγό πότε μπορεί να μειώσει την κατανάλωση, επιλέγοντας μεγαλύτερη σχέση στο κιβώτιο.

 

Ωστόσο, στην επίτευξη εξαιρετικά χαμηλής κατανάλωσης και εκπομπών CO2, συμβάλλουν όλες οι γνωστές green τεχνολογίες της Ford, όπως:

 • Electric Power Assisted Steering
 • Λάδι κινητήρα και βαλβολίνη κιβωτίου χαμηλής τριβής
 • Ελαστικά χαμηλής αντίσταση κύλισης
 • Ιμάντας περιφερειακών εξαρτημάτων κινητήρα χαμηλής τάσης
 • Συστήματα Θερμικής Διαχείρισης για βελτιστοποίηση της προθέρμανσης.

 

Active Grille Shutter

Στοιχείο του πακέτου ECOnetic Technology είναι και η αεροδυναμική του αμαξώματος, όπου χρησιμοποιούνται καινοτομίες όπως προστατευτικά κάτω μέρους αμαξώματος και εκτροπείς αέρα. Μία ιδιαίτερα αποτελεσματική προσθήκη είναι το στάνταρ Active Grille Shutter.

Το Active Grille Shutter είναι ένα καινοτόμο σύστημα που βελτιστοποιεί την αεροδυναμική χρησιμοποιώντας πτερύγια για τον έλεγχο της ροής αέρα μέσω της γρίλιας προς το σύστημα ψύξης και το χώρο του κινητήρα. Εάν χρειάζεται αέρας για την ψύξη του κινητήρα, οι αεραγωγοί είναι ανοιχτοί. Αλλά εάν δεν χρειάζεται καθόλου ροή αέρα, τα πτερύγια παραμένουν κλειστά, περιορίζοντας δραστικά την αεροδυναμική αντίσταση. Τα ηλεκτροκίνητα οριζόντια πτερύγια της μάσκας, που μπορούν να περιστρέφονται σε 16 διαφορετικές θέσεις, ελέγχονται αυτόματα από την ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου του αυτοκινήτου – από τελείως κλειστά σε τελείως ανοιχτά – ανάλογα με την ποσότητα του απαιτούμενου αέρα. Όταν είναι τελείως κλειστά, η μείωση στην αντίσταση σημαίνει ότι το Active Grille Shutter μπορεί να μειώσει τις εκπομπές CO2 μέχρι 2%!

Green cars της Ford

Fiesta ECOnetic Technology

Το πιο green Ford με συμβατικό κινητήρα και το πρώτο Fiesta με Auto-Start-Stop. Ο 1.6 TDCi των 95 PS εκπέμπει 87 g CO2 ανά km και “καίει” κατά μέσο όρο 3,3 λίτρα diesel ανά 100 km.

 

Focus ECOnetic Technology

Για πρώτη φορά ένα μοντέλο diesel διαθέτει τεχνολογία παγίδευσης NOx. Ο 1.6 TDCi των 105 PS εκπέμπει CO2 89 g/km και έχει μέση κατανάλωση μ 3,4 lt/100 km. Το πιο αποδοτικό, μη υβριδικό μικρομεσαίο στην Ευρώπη.

 

Ford Focus Electric

Το ηλεκτρικό Focus θα ξεκινήσει να πωλείται σε επιλεγμένες αγορές της Β. Αμερικής στα τέλη του 2011. Στην Ευρώπη αναμένεται στα τέλη του 2012 με αρχές του 2013. Ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 132 PS και 245 Nm, αυτονομία 160 km και χρόνος ταχυφόρτισης μπαταρίας 3 με 4 ώρες (παροχή 240V).

 

C-Max Energi & Hybrid

Η υβριδική και η plug-in υβριδική έκδοση του C-MAX, που παρουσιάστηκαν τον Γενάρη του 2011 στο Ντιτρόιτ και θα μπουν στην παραγωγή το 2013.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...