Μια αγγλική εταιρεία γεμίζει τους δρόμους με ασύρματους σταθμούς φόρτισης! Τι σημαίνει αυτό;

Η φόρτιση του αυτοκινήτου σας πραγματοποιείται όταν παρκάρετε πάνω από το «τετραγωνάκι» εντελώς ασύρματα.

  • -
  • -

Πως θα σας φαινόταν να παρκάρετε και ταυτόχρονα το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο να φορτίζεται ασύρματα; Μάλλον φανταστικά! Γι΄ αυτόν τον λόγο μια εταιρεία που ειδικεύεται στην φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων και ονομάζεται Char.gy, σκοπεύει να δημιουργήσει πολλές τέτοιες «θέσεις» στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αναλυτικότερα, αυτή η νέα τεχνολογία υπόσχεται ότι η φόρτιση γίνεται αυτόματα όταν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο παρκάρει πάνω από το pad και χωρίς… καλώδιο!

Η τεχνολογία αυτή αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Γουόρικ και οι δοκιμές έλαβαν μέρος στο Millbrook Proving Ground. Ωστόσο η περαιτέρω βελτιστοποίησή της θα γίνει μέσω της αλληλεπίδρασης των οδηγών που χρησιμοποιούν τα «σημεία» φόρτισης και του Πανεπιστημίου.

Το πρώτο παράδειγμα αυτής της «θέσης» τοποθετήθηκε σε ένα πάρκινγκ στο Λίστον και αναμένετε να ακολουθήσουν άλλα 9 τέτοια παραδείγματα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, η χρέωση για 1 ώρα στάθμευσης θα κοστίζει περίπου 1,20 ευρώ ενώ για ολόκληρη την ημέρα 6 ευρώ*. Τελικά το «μέλλον» είναι πιο κοντά από όσο νομίζουμε…

*Οι τιμές υπολογίζονται με βάση τις σημερινές αξίες συναλλαγής

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...