SUV στα 23.000 € με 155 ίππους και κατανάλωση 5,6 lt/100 km

Hint: Φέρει και ήπια υβριδική τεχνολογία

  • -
  • -

Η πλειοψηφία των υποψήφιων αγοραστών επιθυμεί το επόμενο τους αυτοκίνητο να εντάσσεται στην κατηγορία SUV/crossover. Είτε επειδή έχουν ήδη μοντέλο αυτής της κατηγορίας και έχουν διαπιστώσει τις αρετές του, είτε επειδή τα βλέπουν στο δρόμο δίπλα μας και τους αρέσει η ψηλή θέση οδήγησης, ο δυναμικός χαρακτήρας, η πρακτικότητα της καμπίνας και η δυνατότητα να πάνε παραπέρα από την άσφαλτο.

Στην περίπτωση δε που είναι και λάτρεις της οδήγησης η επιλογή που έχουμε σήμερα για εσάς αποτελεί ίσως τον ιδανικό συνδυασμό όλων των κόσμων. Χιλιάρης, οικονομικός αλλά ισχυρός βενζινοκινητήρας με 155 ίππους, σύστημα mild hybrid τεχνολογίας, σπορ χαρακτήρας και άνεση για όλη την οικογένεια. Α και όλα αυτά με κόστος μόλις 23.000 ευρώ.

Ποιο είναι; Μα φυσικά το Puma, το διάσημο crossover της Ford στην έκδοση ST-Line, το οποίο έχει σαρώσει την αγορά από την ημέρα που πρωτοεμφανίστηκε.

Αν δίνεις μεγάλη έμφαση στην ευελιξία στο αστικό περιβάλλον, αλλά και στην ακόμη πιο σπορ συμπεριφορά που δίνει ένα κόμπακτ διαστάσεων SUV σε σφιχτές, στριφτερές διαδρομές, τότε το Ford Puma είναι η απάντηση. Με σπορ εμφάνιση και αίσθηση στην οδήγηση, δυνατές επιδόσεις αλλά και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, το Puma είναι γεμάτο πλεονεκτήματα.

Ο πολυβραβευμένος 1.0 EcoBoost είναι διαθέσιμος με 155, αλλά και 125 ίππους και ενισχύεται από ένα 48-volt υβριδικό σύστημα για να συνδυάσει την υψηλή απόδοση με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Στάνταρ σε κάθε περίπτωση είναι ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ ακόμη πιο άνετη οδήγηση χωρίς συμβιβασμούς στον σπορ χαρακτήρα χαρίζουν οι εκδόσεις με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Το εντυπωσιακό στην περίπτωση του Puma είναι πως οι συμπαγές εξωτερικές διαστάσεις δεν στερούν κάτι από την καμπίνα. Το compact SUV φιλοξενεί με άνεση πέντε ενήλικες και έχει κορυφαίο χώρο αποσκευών 456 λίτρων. Τη χρηστικότητα απογειώνουν έξυπνες λύσεις όπως το MegaBox, ένας ευέλικτος υποδαπέδιος χώρος 80 lt. Το νεανικό εσωτερικό έχει ένα άκρως hi-tech προφίλ χάρη στον ψηφιακό πίνακα οργάνων, το infotainment SYNC3 με οθόνη 8’’ που φροντίζει για ενημέρωση, πλοήγηση, συνδεσιμότητα και ψυχαγωγία, καθώς και το ενσωματωμένο modem. Φυσικά, όπως σε κάθε Ford, το “μπουκέτο” τεχνολογιών υποβοήθησης της οδήγησης Ford Co-Pilot360 είναι υπερπλήρες.

puma

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...