Τι συμβαίνει με τα Toyota – Γιατί κλέβουν συνέχεια ζάντες και ελαστικά;

Τα αυτοκίνητα της Toyota είναι ιδιαίτερα δημοφιλή μεταξύ των κλεφτών, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Σε μια χώρα, οι δράστες έχουν βάλει στο «μάτι» τα ζαντολάστιχα.

  • -
  • -

Κατά καιρούς, έχουμε δει και στη χώρα μας να «σηκώνουν» αυτοκίνητα και να αφαιρούν τις ζάντες και τα ελαστικά. Ωστόσο, αυτό που συμβαίνει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με τα Toyota έχει θορυβήσει τους ιδιοκτήτες και τις Αρχές.

Από τις αρχές του έτους, στο Σαν Ντιέγκο έχουν σημειωθεί περίπου 25 περιπτώσεις αφαίρεσης τροχών και ζαντών από σταθμευμένα οχήματα. Η πλειονότητα αυτών είναι μάρκας Toyota και ειδικότερα των μοντέλων 4Runner, Tacoma και Tundra. Οι κλοπές πραγματοποιούνται τόσο στον δρόμο, όσο και σε ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης.

klopes

Οι δράστες με αστραπιαίες κινήσεις σηκώνουν τα οχήματα, βγάζουν τα ζαντολάστιχα, τοποθετούν τάκους και εξαφανίζονται. Οι Αρχές θεωρούν, πως τα ελαστικά εκτός δρόμου και οι πανάκριβες ζάντες των συγκεκριμένων μοντέλων, είναι πειρασμός για τους κλέφτες. Ωστόσο, αυτή την άποψη δεν ενστερνίζονται όλοι, καθώς υπάρχουν και άλλα μεγάλα οχήματα με αντίστοιχα ελαστικά και ζάντες, που δεν φαίνεται να «ξηλώνουν» με τέτοια συχνότητα οι σπείρες.

Τι συστήνει η Αστυνομία

Το να ξυπνήσεις το πρωί και να αντικρίσεις το αυτοκίνητο χωρίς ζαντολάστιχα, προφανώς και δεν είναι τόσο εξοργιστικό όσο το να έχει κάνει «φτερά». Ακόμη κι έτσι, το σοκ είναι μεγάλο και το κόστος ακόμη μεγαλύτερο, αφού για να αντικαταστήσεις μια τετράδα, απαιτούνται κάποιες χιλιάδες δολάρια.

klopes

Δείτε ακόμη: Απίστευτο: Πήραν ζαντολάστιχα από Toyotα Yaris έξω από τη ΔΕΘ!

Η Αστυνομία συστήνει στους κατόχους των οχημάτων είτε να παρκάρουν το όχημά τους σε δρόμο με αρκετή κίνηση και καλό φωτισμό, είτε να τοποθετήσουν συναγερμό στο γκαράζ, είτε να αγοράσουν ένα σετ αντικλεπτικών μπουλονιών ασφαλείας.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...