Ξεπουλάνε την περιουσία του Schumacher - Δείτε τι πούλησαν για 4 εκατ. ευρώ

Την Τρίτη, 14 Μαΐου, έγινε η πώληση 8 αντικειμένων από την προσωπική συλλογή του Γερμανού πρωταθλητή της Formula 1, στα πλαίσια δημοπρασίας του οίκου “Christie’s” στη Γενεύη.

  • -
  • -

Ο Michael Schumacher, ο 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 εκτός από άκρως εντυπωσιακός οδηγός ήταν και φανατικός συλλέκτης ρολογιών. Μέσα στα χρόνια είχε δημιουργήσει μία μεγάλη συλλογή από εκλεκτά δείγματα. Μετά το ατύχημα όμως το Δεκέμβριο του 2013, αυτή σταμάτησε να μεγαλώνει και κάπως έτσι την περασμένη Τρίτη, 8 εξ αυτών πουλήθηκαν για σχεδόν 4 εκατομμύρια ευρώ σε δημοπρασία της Γενεύης.

1

Το κορυφαίο κομμάτι στην πώληση, που διοργάνωσε η οικογένεια του Schumacher, ήταν ένα ρολόι που δόθηκε στον Γερμανό από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Ferrari, Jean Todt, ως χριστουγεννιάτικο δώρο το 2004. Η τιμή του έφτασε τα 1,2 εκατομμύρια ή 1,5 εκατομμύρια αν συμπεριλάβουμε και την προμήθεια του μεσάζοντα. Το συλλεκτικό Vagabondage 1, διαθέτει λευκό χρυσό 18 καρατίων, κόκκινο καντράν πάνω στο οποίο βρίσκεται το σήμα της Ferrari, το κράνος του οδηγού και τα 7 πρωταθλήματα που είχε κατακτήσει.

Ο Remi Guillemin, επικεφαλής ρολογιών για την Ευρώπη και την Αμερική για τον οίκο δημοπρασιών Christie's, αρνήθηκε να ταυτοποιήσει τον αγοραστή, αλλά είπε ότι πέντε ρολόγια από τη συλλογή Ruthenium αγοράστηκαν από τον ίδιο.

christies-michael-schumacher-rologia-1

Αν και τα περισσότερα από τα 8 ρολόγια που πουλήθηκαν κινήθηκαν εντός των εκτιμήσεων από πλευράς τιμής, ένα Audemars Piguet με το άλογο της Ferrari, πωλήθηκε έναντι 330.000 ελβετικών φράγκων (336.000 €) — τιμή σημαντικά υψηλότερη από τις 250.000 όπου κοστολογούταν.

Δείτε ακόμη: Πόσα θα δίνατε για το προσωπικό Honda NSX του Ayrton Senna;

Η πώληση των ρολογιών, τα οποία συγκέντρωσαν συνολικά περισσότερα από 3,1 εκατομμύρια φράγκα, έγινε στην 30η επέτειο από το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών που κατέκτησε στη Formula 1, το 1994. Τα ρολόγια, τα οποία μεταφέρθηκαν στη Νέα Υόρκη και την Ταϊπέι για προβολή πριν από την πώληση, ήταν μέρος μιας μεγαλύτερης δημοπρασίας πολυτελών ρολογιών από τον οίκο Christie's στη Γενεύη.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...