Πωλείται η Ferrari F300, το μονοθέσιο του Michael Schumacher το 1998

Πόσα πιστεύετε ότι πιάνει ένα μονοθέσιο που οδηγήθηκε από το επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή;

  • -
  • -

Μονοθέσια υπάρχουν πολλά… του Michael όμως, ελάχιστα. Η πώληση ενός «συνταξιοδοτημένου» μονοθεσίου της Formula 1 πάντα θα αποτελεί ξεχωριστό γεγονός, ακόμη κι αν πρόκειται για δευτεροκλασάτη ομάδα, που δεν κατάφερε ποτέ να κυνηγήσει νίκες. Φανταστείτε τώρα πόσο ιδιαίτερη περίπτωση αποτελεί η πώληση ενός που φέρει το σήμα της Ferrari και οδηγήθηκε από τον ένα και μοναδικό Michael Schumacher. Πόση αξία θα δίνατε σε μία τόσο μοναδική κατασκευή;

Πρόκειται για μία Ferrari F300, τον διεκδικητή της ομάδας από το Μαρανέλο για την σεζόν του 1998, η οποία συμμετείχε στα Grand Prix του Λουξεμβούργου και της Ιαπωνίας. Θυμίζουμε πως πρόκειται για μία από τις επικές χρονιές που, αν και δεν είδαμε τον Γερμανό να κατακτά το πρωτάθλημα, οι μάχες του με τον Φινλανδό, Mika Hakkinen της McLaren, έχουν περάσει στην Ιστορία.

ferrari-f300-sale-2

Στον έναν εκ των δύο αγώνων όπου έλαβε μέρος το συγκεκριμένο μονοθέσιο, ο οδηγός της Ferrari κατέκτησε την 2η θέση, ενώ στο GP της Ιαπωνίας, ένα κλατάρισμα στον 31ο γύρο τον ανάγκασε να εγκαταλείψει. Κάτω από τα κατακόκκινα πάνελ κρύβεται ένας θηριώδεις ατμοσφαιρικός V10 3 λίτρων, που αποδίδει 815 ίππους στις 17.300 rpm!

Και αφού εξιστορήσαμε το παρελθόν της συγκεκριμένης F300, πάμε να δούμε πόσο κοστίζει στο παρόν. 4,9 εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με την αγγελία! Δεδομένης της μοναδικότητας του όμως, μόνο εμάς δεν μας φαίνονται πολλά; Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε, την αγγελία μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...