Ελλάδα: Η παράβαση του ΚΟΚ με το μεγαλύτερο πρόστιμο στην Ευρώπη

Στη χώρα μας πολλές φορές πρέπει να ληφθούν ακραία μέτρα για να… βάλουν μυαλό οι οδηγοί. Και σε μια παράβαση, έχουμε το υψηλότερο πρόστιμο σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο.

  • -
  • -

Δεν είναι μυστικό ότι οι δρόμοι της Ελλάδας πολύ συχνά μοιάζουν με… ζούγκλα. Πάρα πολλοί οδηγοί κάνουν πραγματικά ό,τι θέλουν, αδιαφορώντας πλήρως για τους γύρω τους αλλά και τον ίδιο τον ΚΟΚ. Με τόση παρανομία δεν προκαλεί εντύπωση ότι η Τροχαία κόβει πολύ μεγάλα πρόστιμα, τα οποία συνοδεύονται και από επιπλέον ποινές όπως η αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης και των πινακίδων κυκλοφορίας του οχήματος, για χρονικό διάστημα που εξαρτάται από την παράβαση. Είναι αλήθεια ότι πολλές παραβάσεις έχουν «τσουχτερό» πρόστιμο, όμως σε μια συγκεκριμένη έχουμε το… ρεκόρ σε όλη την Ευρώπη και μάλιστα, με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο.

Θα πληρώσεις 350 € και θα σου πάρουν το δίπλωμα για 10 μέρες!

Η οδήγηση χωρίς τη χρήση ζώνης ασφαλείας είναι κάτι εξαιρετικά επικίνδυνο. Στην Ελλάδα όμως δεν είναι καθόλου σπάνιο φαινόμενο και ως αποτέλεσμα, το πρόστιμο είναι τσουχτερό. Συγκεκριμένα, όποιος πιαστεί να οδηγεί χωρίς ζώνη θα πληρώσει 350 € και θα μείνει χωρίς δίπλωμα για 10 μέρες. Η συγκεκριμένη ποινή είναι η αυστηρότερη σε όλη την Ευρώπη για αυτή την παράβαση.

Δείτε ακόμη: Ποια παράβαση τιμωρείται με πρόστιμο... 30.000 € στην Ελλάδα;

Για να δώσουμε μια τάξη μεγέθους, στη Γερμανία το πρόστιμο είναι μόλις 30 €, στην Ιταλία 80 €, ενώ στη Γαλλία, 135 €. Η δεύτερη χώρα μετά την Ελλάδα είναι η Ισπανία με 200 €! Στον αντίποδα, η χώρα με το «φθηνότερο» πρόστιμο για μη χρήση ζώνης ασφαλείας είναι η Αλβανία με μόλις… 2 €. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην Ελλάδα, είναι υποχρεωτική η χρήση ζώνης ασφαλείας σε κάθε θέση. Έτσι λοιπόν εκτός των 350 € για τον οδηγό, ισχύει και πρόστιμο 100 € για κάθε επιβάτη που δεν φοράει ζώνη, είτε κάθεται συνοδηγός, είτε στις πίσω θέσεις.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...