Στην Ελλάδα η πιο σύγχρονη σήραγγα της Ευρώπης – Έτοιμη το 2025 [video]

Τον επόμενο χρόνο, οι οδηγοί στη χώρα μας θα περνούν από μια εκπληκτική σήραγγα μήκους 1,5 χλμ. διασφαλίζοντας την ταχύτερη διέλευση των οχημάτων.

  • -
  • -

Με γοργά και πρωτόγνωρα για την Ελλάδα βήματα, το «The Ellinikon» παίρνει μορφή. Η πορεία της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο Ελληνικό, είναι εντυπωσιακή.

ellinikon

Στο Ελληνικό κατασκευάζεται μια νέα «έξυπνη» πόλη, που θα αποτελέσει υπόδειγμα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο, με τεχνολογίες αιχμής, δίκτυα τελευταίας γενιάς, 5G οπτικές ίνες, Μητροπολιτικό Πάρκο, την υπερσύγχρονη γειτονιά «Little Athens» με τις 1.115 κατοικίες και τα 115 καταστήματα και φυσικά τον Riviera Tower, τον πρώτο «πράσινο» οικιστικό ουρανοξύστη στη χώρα μας.

3 λωρίδες κυκλοφορίας και κανένα φανάρι

Εκτός όλων αυτών, κατασκευάζεται και το οδικό δίκτυο, με την υπογειοποίηση της Ποσειδώνος σε πρώτο πλάνο. Πρόκειται για το μεγαλύτερο οδικό έργο στην Αττική και από τα μεγαλύτερα έργα υποδομών στην ανάπτυξη του Ελληνικού. Οι εργασίες κατασκευής προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς, καθώς οι εκσκαφές έχουν ολοκληρωθεί κατά 75% και η σκυροδέτηση κατά 45%. Όταν ολοκληρωθεί το έργο, η Ποσειδώνος θα διασχίζεται υπόγεια από την παραλία του Αλίμου έως το ύψος της Μαρίνας του Αγίου Κοσμά.

siragga

Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή της οροφής της σήραγγας, η οποία χαρακτηρίζεται ως η πιο σύγχρονη της Ευρώπης. Η σήραγγα εκτείνεται παράκτια και θα συμβάλλει καθοριστικά στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας του παραλιακού μετώπου.

Δείτε ακόμη: Οι 5 μεγαλύτερες σήραγγες στην Ελλάδα - Σε ποιους δρόμους βρίσκονται

Θα έχει 3 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και κανένα φανάρι ώστε να μην διακόπτεται η κυκλοφορία. Φυσικά, οι πεζοί θα διασχίζουν τον δρόμο με απόλυτη ασφάλεια χάρη στις ειδικές γέφυρες, έχοντας ευκολότερη πρόσβαση στη θάλασσα.

siragga

Ο σχεδιασμός βασίζεται στις αυστηρότερες διεθνείς προδιαγραφές και το έργο αναμένεται να είναι έτοιμο μέσα στο 2025. Στο τέλος του επόμενου έτους λοιπόν, οι οδηγοί και πεζοί θα έχουν στη διάθεσή τους έναν αξιοθαύμαστο δρόμο και μια εκπληκτική σήραγγα στη διάθεσή τους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...