Στην MG ο κορυφαίος σχεδιαστής - Ποιος είναι

Αναλαμβάνει αντιπρόεδρος στο Παγκόσμιο Κέντρο Σχεδιασμού της MG Motors και έχει εργαστεί για σπουδαίες εταιρείες στο παρελθόν.

  • -
  • -

Η MG Motor συνεχίζει την επιθετική πολιτική της, έχοντας ως στόχο να εδραιωθεί ανάμεσα στις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο. Η κινεζική εταιρεία προχώρησε σε μία σημαντική προσθήκη, η οποία αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τη θέση της στον τομέα της σχεδίασης.

Συγκεκριμένα ο Jozef Kaban ανέλαβε να εκτελέσει χρέη αντιπροέδρου στο Παγκόσμιο Κέντρο Σχεδιασμού της εταιρείας και θα έχει την ευθύνη για την ανάπτυξη της παγκόσμιας σχεδιαστικής γλώσσας των μοντέλων της MG. Πρόκειται για μία ιδιαίτερη χρονική στιγμή, αφού η εταιρεία γιορτάζει την 100η επέτειό της, ενώ αργότερα μέσα στη χρονιά, θα παρουσιάσει στην Ευρωπαϊκή αγορά και το αμιγώς ηλεκτρικό roadster υψηλών επιδόσεων Cyberster.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το MG4 XPower των 435 ίππων! 

Η MG προχώρησε και στην αποκάλυψη του τελευταίου της πρωτότυπου μοντέλου κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Πεκίνου τις επόμενες ημέρες, του EXE181, το οποίο έλκει τις ρίζες του από το πρωτότυπο του 1957 με το ίδιο όνομα, που είχε κατασκευαστεί για να κάνει ρεκόρ ταχύτητας. Ο Kaban, απόφοιτος της διάσημης Βασιλικής Ακαδημίας Τέχνης στο Λονδίνο, είναι ένας παγκοσμίου φήμης σχεδιαστής που έχει διευθύνει το σχεδιασμό για μερικές από τις κορυφαίες μάρκες της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως η BMW, η Skoda και η Rolls-Royce.

designer

Ανάμεσα στις καλύτερες “στιγμές” του, είναι και η σχεδίαση του hypercar Bugatti Veyron, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Kaban πριν από αυτό, υπήρξε επικεφαλής εξωτερικής σχεδίασης για τα μοντέλα της Audi και το coupe Audi A5, φέρει την “υπογραφή” του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...