Νέα BMW X2: Οι τιμές σε Ελλάδα και Γερμανία - Που είναι φθηνότερη;

Όπως είδαμε να συμβαίνει και με τη συγγενική X1, το νέο coupe SUV της γερμανικής μάρκας εδώ πωλείται φθηνότερα απ’ ότι στην εγχώρια αγορά του κατασκευαστή του. Ποια είναι όμως η διαφορά;

  • -
  • -

Η δεύτερη γενιά του σπορ C-SUV της BMW είναι διαθέσιμη πλέον και στη χώρα μας, φέρνοντας κουπέ στοιχεία στη σχεδίαση του και νεανικό χαρακτήρα. Η νέα X2 διατίθεται σε πληθώρα εκδόσεων βενζίνης, diesel, αλλά και ως αμιγώς ηλεκτρική με ιπποδυνάμεις που φτάνουν έως και τους 313 ίππους. Η νέα X2 διατηρεί στο ακέραιο τα στοιχεία που την καθιέρωσαν, αλλά εμφανίζεται πλήρως ανανεωμένη, με κορυφαίες τεχνολογίες άνεσης, ψυχαγωγίας και ασφάλειας των επιβατών.

Πόσο κοστίζει; Από 41.910 ευρώ δηλώνει ο διαμορφωτής της ελληνικής αντιπροσωπείας για την βασική έκδοση X2 sDrive20i. Πρόκειται για το μοντέλο με τους 170 ίππους και το αυτόματο κιβώτιο των 7 σχέσεων Steptronic.

Δείτε ακόμη: Πόσα BMW, Audi και Mercedes αγοράζουν οι Έλληνες; Τα νούμερα του 2024

1

Πόσο κοστίζει στη Γερμανία;

Όπως είναι λογικό, πολλοί θα πίστευαν ότι ένα μοντέλο που έχει μία τιμή «Χ» εδώ, στην αγορά της χώρας όπου κατασκευάζεται πιθανότατα θα κοστίζει λιγότερο. Στην περίπτωση της X2 όμως δεν φαίνεται να ισχύει αυτό. Κι αυτό γιατί για την αντίστοιχη έκδοση sDrive20i στη Γερμανία οι επίδοξοι αγοραστές θα πρέπει να διαθέσουν σύμφωνα με τον επίσημο διαμορφωτή, 46.400 €. Αυτό σημαίνει πως μιλάμε για μία διαφορά πάνω από 4.000 € (4.490 €).

Και στις δύο περιπτώσεις τα αυτοκίνητα εξοπλίζονται με ακριβώς το ίδιο πακέτο εξοπλισμού και το αυτόματο κιβώτιο των 7 σχέσεων χωρίς paddles πίσω από το τιμόνι. Ο βασικός εξοπλισμός και στις δύο χώρες περιλαμβάνει στοιχεία όπως:

  • Προβολείς LED
  • Ζάντες ελαφρού κράματος 18 ιντσών
  • Αυτόματη λειτουργία πόρτας χώρου αποσκευών
  • BMW Live Cockpit Plus με Κυρτή Οθόνη
  • Αυτόματος διζωνικός κλιματισμός
  • Parking Assistant με ενεργό έλεγχο απόστασης παρκαρίσματος και κάμερα οπισθοπορίας
  • Cruise Control με λειτουργία φρεναρίσματος

2

Δείτε ακόμη: Πώς οδηγός Porsche σκοτώθηκε από λακκούβα;

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλη την γκάμα του μοντέλου στη χώρα μας μαζί με στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών, επιδόσεων και φυσικά την τιμή απόκτησης. Να σημειωθεί πως οι τιμές μπορεί να διαφέρουν καθώς πρόκειται για τις τιμές που βρίσκονται στον επίσημο τιμοκατάλογο της μάρκας, ο οποίος διαφέρει από τις τιμές που βρίσκουμε στο διαμορφωτή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...