Πόσα BMW, Audi και Mercedes αγοράζουν οι Έλληνες; Τα νούμερα του 2024

Οι τρεις premium γερμανικές μάρκες πρωταγωνιστούν στην ελληνική αγορά, με ορισμένα μοντέλα τους να ανήκουν στα πιο καλοπουλημένα επί του συνόλου.

  • -
  • -

Η ελληνική αγορά αυτοκινήτου συνεχίζει σε υψηλούς ρυθμούς, με τις ταξινομήσεις το πρώτο τρίμηνο του 2024 να ανέρχονται στις 36.681 μονάδες, σημειώνοντας αύξηση 8,6% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Τα SUV έχουν τον πρώτο λόγο, με πάνω από 6 στους 10 οδηγούς να επιλέγουν ένα όχημα αυτής της κατηγορίας. Για του λόγου το αληθές, την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου, πουλήθηκαν στη χώρα 20.885 επιβατικά αυτοκίνητα ελευθέρου χρόνου, με τα B-SUV και C-SUV να κατέχουν την πρωτοκαθεδρία. 

BMW, Audi και Mercedes κάνουν τη διαφορά

Οι τρεις γερμανικές μάρκες, παρότι τα αυτοκίνητα που προσφέρουν κοστίζουν αρκετά χρήματα παραπάνω σε σύγκριση με αυτά των θεωρητικά μη premium κατασκευαστών, πρωταγωνιστούν στις αγορές όλης της Ευρώπης και φυσικά της Ελλάδας.

Όλο και περισσότεροι αγοραστές στη χώρα μας δεν διστάζουν να δαπανήσουν επιπλέον λεφτά προκειμένου να αποκτήσουν ένα μοντέλο των BMW, Audi και Mercedes. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, το πρώτο τρίμηνο του έτους, οι τρεις αυτές φίρμες παρέδωσαν 3.597 οχήματα σε όλη την επικράτεια.

x1

Αναλυτικότερα, η BMW πούλησε 1.563 αυτοκίνητα, η Audi 1.130 και η Mercedes 904, με τη βαυαρική μάρκα να πλασάρεται μέσα στο Top10 της ελληνικής λίστας, ξεπερνώντας εταιρείες που διαθέτουν σαφώς μεγαλύτερη γκάμα με αρκετά φθηνότερες επιλογές.

Τα μοντέλα που σαρώνουν

Στην περίπτωση της BMW, οι Βαυαροί φαίνεται πως έχουν πετύχει το «τζακποτ» με τη X1, αφού το μοντέλο είναι το τρίτο σε πωλήσεις σε όλη την κατηγορία των C-SUV και φυσικά το best seller της μάρκας, έχοντας 624 ταξινομήσεις από τις αρχές του έτους. Από κοντά ακολουθεί και η Σειρά 1 με 532 μονάδες.

q3

Στην Audi, τα Α3 και Q3 είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά μέχρι στιγμής, με τις ταξινομήσεις τους να αγγίζουν τις 460 και 335 μονάδες, αντίστοιχα.

Για τη Mercedes, τα δύο κορυφαία μοντέλα της είναι η GLA και η GLB, αμφότερα SUV, με 329 και 153 ανθρώπους να τα έχουν ήδη παραλάβει.  

Για ποιον λόγο έχουν τόση επιτυχία οι Γερμανοί

Οι λόγοι της επιτυχίας των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανίων είναι αρκετοί. Πρώτον η φήμη που έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν όλα αυτά τα χρόνια και το brand name που έχουν «χτίσει» στην παγκόσμια αγορά. Δεύτερον, η ποιότητα που συνοδεύει τα μοντέλα τους και τρίτον η υψηλότερη μεταπωλητική αξία.

glb

Δείτε ακόμη: Τα 3 B-SUV που αγοράζουν οι Έλληνες το 2024 – Τιμές

Βέβαια, σπουδαίο ρόλο διαδραματίζει κι ένας ακόμη παράγοντας. Πλέον, τα αυτοκίνητα των περισσότερων μαρκών κοστίζουν πολύ ακριβότερα από ό,τι ίσχυε μέχρι πριν λίγα χρόνια. Λόγω των ανατιμήσεων, ένα οικογενειακό SUV μιας θεωρητικά «προσιτής» μάρκας έχει φτάσει να πωλείται από 32.000 έως 39.000 ευρώ. Όταν λοιπόν ο υποψήφιος αγοραστής αντικρίζει αυτές τις τιμές, τότε δεν διστάζει να δαπανήσει λίγα χρήματα περισσότερα για να πάει σε μια BMW, ένα Audi ή μια Mercedes, έχοντας παράλληλα, στο πίσω μέρος του μυαλού του, πως αν αποφασίσει να το πουλήσει μετά από 5 χρόνια, θα κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...